Kamu Haberleri

Sağlık Bakanlığı 32 Bin Personel Alımının 14 Bini İŞKUR İle Yapılacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarında bakanlık bünyesine 32 bin personel alımı yapılacağını duyurmuştu. 32 bin personel alımının 14 bini İŞKUR ile yapılacak.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamalarında Sağlık Bakanlığının duyurduğu 32 bin yeni sağlık çalışanı alımının 14 bininin İŞKUR üzerinden gerçekleştirileceğini ifade etti.

İŞKUR ÜZERİNDEN ALIM YAPILACAK

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında da Sağlık Bakanlığı 14 bin personel alım ilanı yayımlandı. buna göre 4 farklı meslekte İŞKURüzerinden personel alımı yapılacağı ifade edildi.

Resmi Gazete üzerinden yayımlanan İŞKUR ile yapılacak personel alımı hakkında ilanda “Sağlık Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı hizmet birimlerinde, 4857 sayılı İş Kanunu ile mezkûr Kanuna dayanılarak çıkarılan, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde 14.000 sürekli işçi alınacaktır.” ifadelerine yer verildi.

İŞKUR Sağlık Bakanlığı Personel Alımı

BAŞVURU DETAYLARI

Ayrıca Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışacak adaylar için yayımlanan personel alım ilanında, “Adaylar, ilanlara Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) esube.iskur.gov.tr adresinden ulaşabilir.” ifadeleri yer aldı.

İŞKURüzerinden yapılacak Sağlık Bakanlığı personel alımı hakkında başvuru bilgileri verildi. Başvurular hakkında “Başvurular, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden 26/03/2020 – 30/03/2020 tarihleri arasında elektronik (online) kullanıcı girişi yapılarak alınacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Açıklanan diğer bilgiler ise şu şekilde belirtildi:

“İhtiyaç duyulan hizmet türlerinde/mesleklerinde alımlar, il düzeyinde karşılanması yoluna gidilecektir. Başvurularda, kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan adresleri dikkate alınacaktır. Adaylar, ilan edilen kadrolardan yalnızca bir işyeri (çalıştırılacağı il) ve bir mesleğe başvuru yapacaktır. 6. Sürekli işçi kadrolarının meslek ve kadro sayısına göre dağılımı aşağıda belirtilmiştir”

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir