Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İşsizlik ve Kadın İstihdamı Açıklaması

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yerel seçim çalışmaları kapsamında Rize’ye gitti. Burada vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti’nin yerel seçim çalışmalarına dair bilgi verdi.

Gündemin önemli konularına dair de açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan son dönemlerin en çok dile getirilen eleştirilerinden olan işsizlik konusuna değindi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İşsizlik Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan muhalefet partileri tarafından dile getirilen işsizlik rakamlarına dair açıklamalarında Ak Parti’nin iktidara geldiği günden itibaren sağladığı istihdam rakamlarını açıkladı. Bunun yanında kadın istihdamı konularına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuda ortaya konulan projeler hakkında bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize mitinginde dile getirdiği işsizlik değerlendirmesi. 

”Birileri hep istismar siyasetiyle kendilerine alan açmaya çalıştı. Milletimizin moralini bozmak için yapmadıkları işgüzarlık kalmadı. Şimdi de işsizliği dillerine doladılar. Biz hükümet olarak 17 yılda 9 milyon yeni istihdam sağlayarak cumhuriyet tarihi rekorunu kırdık ama buna gölge düşürmeye çalışıyorlar. Kadınlarımızın gençlerimizin katkısıyla iş gücüne katılım oranı yükseldi. Geçtiğimiz ağustos ayında büyük bir ekonomik saldırıya maruz kaldık. Ekonomik saldırı sonrası istidamda daralma ortaya çıktı ama kontrol altına aldık. Ekonomik dalgalanmaların etkilerini de önemli ölçüde atlattık.”

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir