Gündem

Çin malı Covid-19 hızlı tanı kitleri hatalı çıktı!

Covid-19 tanı kitlerinin hatalı olduğu iddia edildi. Corona virüsünün ilk çıktığı Çin’de imal edilen hızlı tanı kitlerini Türkiye’de satın aldı. Ancak İspanya medyasında Çin yapımı test kitinin tam çalışmadığı haberi gündeme otudu.

Çin Wuhan kentinden dünyaya yayılan corona virüsünün henüz tedavisi bulunmadı. Ölümcül etkileri olan virüse için Çin’de 15 dakikalık hızlı tanı kitleleri kullanıyor. Türkiye’ye de sıçrayan virüs için Çin’den hızlı tanı kitleri sipariş edildi. Ancak İspanya’nın en çok okunan gazetelerinden El Paris’de hızlı tanı kitlerinin tam olarak çalışmadığı ve hatalı olduğu yer aldı.

Kitler pozitif vakaları tanımıyor

Pek çok vakanın görüldüğü İspanya’da medyanın hatalı kit haberi vatandaşları korkuttu. Gazetede yer alan habere göre; Çin yapımı test kitinin hassasiyet oranının yüzde 80 olması gerekirken sadece yüzde 30 olarak bildirildi.

Çin markası Bioeasy’nin ürettiği test kitinin hatalı olmasıyla ilgili haberi yapan muhabirler Elena Sevillano ve Ana Alfageme konu hakkında açıklama yaptı. Hukümetin Çin’den hızlı kitleri aldığı ancak sonuçların tatmin edici olmadığını söyleyen muhabirler, “Bazı büyük hastanelerdeki laboratuvarlarda devam eden ilk sonuçlar cesaret kırıcıydı. Bu kitler, pozitif vakaları beklendiği gibi tanımıyor” açıklamasını yaptı.

Sağlık Bakanlığı harekete geçti

Testler üzerinde inceleme yapan bir İspanyol mikrobiyolog ise, “Bu değerler ışığında bu testleri kullanmanın bir anlamı yok” ifadelerini kullandı
İspanya Sağlık Bakanlığı yetkililerinin, test kitinin düşük sonuç vermesinden dolayı harekete geçtikleri öğrenildi.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir