Önemli Başlıklar

SSK İntibak Sorgulaması Nasıl Yapılır?

SSK intibak sorgulaması yapmak milyonlarca emekliyi merakla araştırmaya iten en güncel konulardan biri. Bütün emeklileri yakından ilgilendiren “Emekli İntibak Yasası” ile 2000 yılından önce emekli olanların durumu karara bağlanmıştı.

Aynı düzenlemelerin 2000 yılından sonra emekli olan vatandaşlara da yapılacağının beklentisinde olan milyonlarca emekli vatandaşımız, bu yasadan faydalanmak için merak içinde bekleyişini sürdürüyor. Sizler için hazırladığımız bu yazımızda öncelikle emekli intibak yasası hakkında detaylı bilgisi olmayanları aydınlatacak bilgileri ardından da intibak sorgulamasının nasıl yapılacağını tüm detaylarıyla bulabileceksiniz.

İntibak Yasası Nedir Kimleri Kapsar?

Kelime anlamıyla denge ve uyum anlamına gelen intibak, emekli maaşları arasındaki dengeleme düzenlemeleri için çıkarılan bir kanundur. İntibak yasası sayesinde iki farklı emeklinin,

–    Prim ödeme gün sayıları

–    Prim kazançları

Eşit olduğu halde farklı tutarlarda maaş almalarının dengelenmesi sağlanır. Bu maaşların farklı olmasının sebebi emekli aylıklarının karma sisteme göre hesaplandığı için farklı tarihlerde emekli olunmasıdır. Yani aynı gün prim ödemiş kişilerin farklı zamanlarda emekliye ayrılmasıyla maaşları arasında farklılıklar
oluşmaktadır. Bu durumun acilen giderilmesi milyonlarca vatandaş tarafından dört gözle beklenmektedir.

Emekli İntibak Torba Yasası Son Durum

Emekli vatandaşların merakla beklediği emekli intibak zam tablosu meclis çalışmalarının ardından netlik kazanacaktır. Şu an için 2000 yılından önce emekli olanların intibak yasasından faydalanması sağlanmışken 2000 sonrası emekli olanlar da müjdeli haberi beklemeye devam etmektedirler.

İntibak Sorgulaması Nasıl Yapılır?

İntibak sorgulaması işlemleri birçok farklı yöntem izlenerek yapılabilir. Devlet dairesindeki tüm işlemlerinizi kolay bir şekilde halledebildiğiniz e-devlet platformunun yanında telefonla arayarak da sorgulama sonuçlarını öğrenebilmeniz mümkündür.

–    E-devlet Platformu Üzerindenİntibak Sorgulama Yapmak: E-devlet internet sitesi turkiye.gov.tr ana sayfasında bulunan arama çubuğuna “SSK (4A) emekli aylık bilgisi” yazarak istenilen sayfaya ulaşabilirsiniz. Açılan sayfada kimlik numaranızla giriş yapmanızın ardından sorgulama sonuçlarını ve diğer detayları görebilirsiniz.

–    Alo 170 İntibak Sorgulama Hattı ile Sorgulama Yapmak: İnternet sorgulamasıyla sıkıntı çeken vatandaşlarımız Alo 170 hattını arayarak SSK (4A) emekli aylık bilgilerine ulaşabilirler. Bunun yanında bu hattan Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlanarak SSK intibak yasası hakkındaki merak ettikleri bütün sorulara cevap alabilirler. 

Haber Kaynağı: Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir