Gündem

Kimlere test yapılmalı? Bakan Koca herkesin merak ettiği soruyu yanıtladı!

Türkiye’de corona virüsü vaka sayısının artması ile birlikte vatandaşlar hastalıktan korktukları için corona virüsü testi yaptırmak istiyorlar. Ancak test yaptırmak için hastaneye yığılan vatandaşların bu isteği geri çevriliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca corona virüsü testinin kimlere yapılacağı ile ilgili açıklamada bulundu. Koca açıklamasında, “Testin gerekliliğine, şikayetlere bakarak, hekim karar verir.” İfadelerini kullandı.

Covid- 19 endişesi yaşayan vatandaşlar hastalığı önceden fark edebilmek için kendilerine test uygulanmasını istiyorlar. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün İstanbul’da kendisine test yaptırmak için hastanede yığılan vatandaşların doğru bir yaklaşımda bulunmadığını ifade etti. Bakan Koca bu konuya ilişkin olarak “Bu doğru bir yaklaşım değil. Ancak testi hekim uygun görürse yaptırabilir olmalıyız.” Dedi.

Kimlere test yapılmalı? Başlığı altında sosyal medya paylaşımı yapan Bakan Koca, “Testin gerekliliğine, şikayetlere bakarak, hekim karar verir. Siz, yaptırdığınız testin sonucuna güvenerek bilmeden risk oluşturabilirsiniz. Test yaptırmak yerine ne yapmalı? Herkes kendini virüs taşıyıcısı kabul ederek davranmalı.” İfadelerini kullandı.

Bakan Koca’nın test ile ilgili diğer açıklamaları ise şöyle:

Vatandaşlarımıza özellikle şunu söylemek istiyorum; Dünyada böyle bir uygulama yok. Herkesin test yaptırması diye bir uygulama yok. Çünkü test yaptırdığınızda negatif çıkabilir ve siz kendinizi daha özgür ve rahat hissedebilirsiniz. Ama 3 ya da 5 gün sonra pozitif çıkabilir. O dönemde birçok kimseye bulaştırabilirsiniz. Herkes kendisini bir virüs taşıyıcısı olarak görerek hareket ediyor olmalı. Yani herkes bu virüsü taşıyor olduğunu ve bunu birilerine bulaştırabileceğini düşünerek davranıyor olmalı. Eğer testi yaptırdığınızda negatifse, bu olmayacağınız anlamına gelmez. 3-5 gün sonra tekrar pozitif çıkabilir. O nedenle biz 14 günlük süreyi önemsiyoruz. “

Bu şikayetleri olan herkese yapılıyor

“Kimlere koronavirüs testi yapılmalı? Bilim Kurulu bunun algoritmasını başından itibaren, sürekli değiştirerek bugünlere geldi. Yani baştan Çin öyküsü olandı, devamında İran öyküsü olandı, devamında yurt dışı öyküsü olandı. Devamında artık ateş, öksürük yakınması, solunum sıkıntısı olan neredeyse herkes.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir