Gündem

Muğla’da corona virüsü hastaları artıyor! Belediye Başkanı vatandaşlara seslendi!

Muğla Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum’da corona virüsü vakalarının tespit edildiğini ve bu vakaların artmaya devam ettiğini bildirdi.

Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Ahmet Aras bugün sosyal medya üzerinden yaptığı canlı yayınla vatandaşlara corona virüsü hakkında uyarılarda bulundu. Muğla Bodrum’da Covid-19 vakaları tespit edildiğini ve vaka sayısının arttığını bildiren Başkan Aras, virüs kaynaklı ilk ölümün de gerçekleştiğini duyurdu.

Hayat adeta durdu

Bakan Koca durum son derece ciddi olduğunu bildirdiği konuşmasında, “ Görünmeyen bir düşmana karşı savaşıyoruz. Hayat adeta durdu. Ben belediye başkanınız olarak bu süreçte size her zaman şeffaf olmaya özen gösterdim. Bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğimden kimsenin kuşkusu olmasın. Alınan kararları, yayınlanan genelgeleri zaman geçirmeden sizlere duyurmak için tüm ekibimle çalışmaya devam ediyoruz ve tedbirler alıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Bu hastalığın özel bir tedavisi yok

Bodrumlulura evde kalın çağrısında bulunan Başkan “Bodrum’da şu anda pozitif vakalarımız var ve artmaya devam ediyor. Onlarla bir şekilde temas eden yüzlerce hemşehrimiz olduğunu düşünüyoruz. İlk kaybımızı dün verdik ve defnettik. Bizler her türlü pandemiye karşı mesai harcıyoruz, önlemlerimizi almaya çalışıyoruz. Ancak bunları siz olmadan başaramayız. Bu hastalığının şu anda özel bir tedavisi yok ancak bulunana kadar zaman kazanmak zorundayız.” dedi.

Acil ihtiyaçlarınız dışında evinizde kalın

Vatandaşların Şehir içi ve şehir dışı dolaşımdan vazgeçmesi gerektiğini ifade eden Başkan Aras “Acil sağlık ve gıda ihtiyaçlarımız dışında şehiriçi ve şehirlerarası dolaşımdan vazgeçin ve evinizde kalın. Aksi takdirde 15 gün sonra önlem almak için çok olacak ve eyvah demekten başka yapacak bir şeyimiz kalmayacak. Çok zor olduğunu ve hayatınıza, ekonominize müdahale edildiğini düşündüğünüzü biliyorum. Ancak bu kısıtlamaların geçici bir süre için yapıldığını ve hayatımızı kurtarmak için zorunlu olduğunu da bilmenizi istiyorum.” Açıklamasında bulundu.

Büyüklere hastalıklı gibi davranmayın

Büyüklere hassas davranılması gerektiğini söyleyen Aras, “Büyüklerimize bu dönemde hastalıklı gibi davranmayın. Saygılı olun, taşıdıkları riskleri anlatın. Gençler de kendilerini izole etmedikleri takdirde evde birlikte yaşadıkları büyüklerine hastalık taşıyabilirler. Biz Bodrum’da yayılma sürecini yavaşlatabiliriz. Buna inanıyorum. Bunu ancak kendi kurallarımızı koyarak ve uygulayarak yapabiliriz. Gelin, biz Bodrum’da sokağa çıkma yasağını kendimiz ilan edelim.” Dedi.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir