Gündem

Covid-19 Aşısı Ne Zaman Çıkacak ? Bakan Varank Tarih Verdi

Corona virüsü can almaya devam ediyor. Milyonlarca kişi tarafından corona virüsü aşısının ne zaman çıkacağı araştırılıyor. Bu konu hakkında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarih verdi.

Türkiye’de 75 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan corona virüsü için aşı araştırmaları devam ediyor. Milyonlarca kişinin araştırmasına yanıt Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’tan geldi.

AŞI NE ZAMAN ÇIKACAK?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank’a “Aşı çalışmaları hangi aşamada?” şeklinde bir soru soruldu. Bunun üzerine Bakan Varank açıklamalarında “Çalışıyoruz, hedefimiz 9 ay gibi sürede netice almak.” ifadelerine yer verdi.

Sanayi ve Teknolaji Bakanı Mustafa Varank, gündeme dair açıklamalarda bulundu. A Haber’e konuk olan Sanayi ve Teknolaji Bakanı Mustafa Varank’ın açıklamaları şu şekilde oldu:

Aşı çalışmaları hangi aşamada?

Çalışıyoruz, hedefimiz 9 ay gibi sürede netice almak. Alt platform çok yoğun bir şekilde çalışıyor. AR-GE bütçemizin tamamını bu iş için kullanmaya hazırız.

Yerli solunum cihazı

Bu cihazları üretebilmemiz bizim açımızdan çok stratejik. Seri üretim için uluslararası bir firmamız ile görüştük. Seri üretim için Arçelik çalışmalara başladı.Hedefimiz 15 Nisan itibariyle teslim etmeye başlamak.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir