Gündem

İBB koronavirüs kaynaklı ölümlerin defin işlemleri için açıklama yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), koronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin cenaze işlemleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu ve en üst düzey önlemler alındığını belirtti.

Yapılan açıklamalara göre, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin defin işlemleri yetkililerin ve halkın sağlığını olumsuz etkilememesi için önemli çalışmalar yapıldığı ifade edildi.

İBB, “Şehrin her iki ucuna da koronavirüs sebepli ölümler için mezar bölgeleri işaretlendi. Çalışan personelin korunması için önlemler alındı.” diye ekledi.

ŞEHRİN HER İKİ UCUNDA MEZARLIKLAR BELİRLENDİ

İBB tarafından paylaşılan yazılı açıklamada şunlardan bahsedildi:

“Koronavirüs nedeniyle meydana gelen ölüm oranının yükselmesi üzerine İBB, Avrupa tarafında Kilyos, Anadolu Yakası’nda ise Yukarı Baklacı mezarlıklarını defin işlemlerinin yapılacağı bölgeler olarak belirledi. Bu sayede, koronavirüs salgınının giderek yayılmasını önlemek ve halkın sağlığını olumsuz etkilememek için gerekli tedbirler alındı. Kilyos Mezarlığı’nda gerçekleşecek defin işlemleri, rutin bir hale getirilmesiyle Yukarı Baklacı Mezarlığı’nda da bir çok düzenleme işlemi yapıldı. 2016 yılında Orman Bakanlığı tarafından İBB’ye tahsis edilen bölge, defin işlemleri için uygun durumda değildi. Bu yüzden de iki yıl önce ilk defa zemin çalışmaları yapıldı ve mezarlığın kullanımını kolaylaştırmak için de bölgede temizlik çalışmaları yapıldı. Fakat, yoğun bir ağaç bölgesi olmasına rağmen herhangi bir ağaç kesimi gerçekleşmedi ve onların korunması adına özenle uğraşıldı.”

HER VAKANIN SEBEBİ KORONAVİRÜS KABUL EDİLİYOR

“Bir taraftan da İstanbul Büyükşehir Belediyesi, defin işlemlerinde görevli personellerin sağlığının ön planda tutmak amacıyla da tedbirler aldı. Alınan yeni bir karar doğrultusunda İstanbul’da gerçekleşen her ölüm vakasının sebebi koronavirüs olarak kabul ediliyor ve defin sırasında üst düzey tedbirler alınıyor. Mezarlık Müdürlüğü’ne bağlı her personelin saha çalışmaları sırasında sağlığını ve güvenliğini korumak için tam teşekkürlü çalışılıyor. Bir yandan da İstanbul’un nüfusu 16 milyonu buldu ve yılda 70 bin defin işlemi gerçekleştiriliyor. Bu nedenle her yıl, yaklaşık 250 dönüm mezarlık alanı kullanıma açılıyor ve her yıl bu ihtiyaç gittikçe artıyor. İstanbul’da mezarlık olarak kullanabilecek arazilerin eksikliğinden dolayı bu ihtiyaç, kamu arsa ve arazilerin kullanılması şeklinde devam ediyor.”

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir