Genel

Corona virüsü ile mücadelede dünya neler oluyor?

Koronavirüs (Kovid-19) salgını, bütün dünyayı ele geçirmiş durumda ve vaka sayısıyla hayatını kaybeden sayısının gittikçe arttığı dünyada, her ülke tedbirlerini arttırmaya çalışıyor.

Dünya genelinde toplam vaka sayısı yarım milyonu aşarken koronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı toplam 26 bin 837 oldu. İtalya’da 919 yeni ölüm gerçekleşirken bir günde yaşanan en yüksek ölüm sayısı olarak 9,134 kaydetti ve hayatını kaybedenlerin sayısının en çok olduğu ülke oldu.

Son 24 saatte İtalya’da koronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 969 artarak 9 bin 134 oldu. İspanya’da da bu sayı düne göre 769 artarak 4 bin 858’e yükseldi.

Son 24 saatte İran’da yaşanan ölüm sayısı 144 oldu ve toplam sayı 2 bin 378 oldu. İngiltere’de de tablo çok farklı değildi ve son 24 saatte 181 kişi hayatını kaybederek toplam sayı 759 oldu.

DÜNYA GENELİNDE KORONAVİRÜSTE SON DURUM

Koronavirüs sebebiyle hayata gözlerini yuman sayısı Kanada’da 53 olarak kaydedildi. Kanada Halk Sağlığı ve Kanada Federal Sağlık Bakanlığı’nın açıklamalarına bakılırsa, ülke genelinde son 24 saatte vaka sayısı 3 bin 292’den 4 bin 644′ yükseldi ve toplam ölüm sayısı 53 oldu.

600 MİLYONLUK LATİN AMERİKA’DA VAKALAR ARTIYOR

Latin Amerika bölgesinde ise koronavirüs (Kovid-19) sebepli vaka sayısı 11 bini geçti. John Hopkins Üniversitesi verilerine göre,kuzeyde Meksika ile başlayıp güneyde Arjantin ve Şili ile sonlanan 600 milyonluk bölgedeki vaka sayısı 11 bini geçti. Koronavirüs sebebiyle yaşanan ölüm sayısı da 209 olarak kaydedildi.

ORTA AMERİKA

Orta Amerika bölgesinde bulunan ülkelerde ise Guatemala’da 1’i ölü 28 vaka, Nikaragua’da 1’i ölü 2 vaka, El Salvador’da 13 vaka, Honduras’ta 1’i ölü 68 vaka, Panama’da 9’u ölü 674 vaka ve Kosta Rika’da 2’si ölü 263 vaka olarak belirlendi.

BREZİLYA’DA CAN KAYBI ARTIYOR

İlk koronavirüs vakalarının 26 Şubat tarihinde saptandığı Latin Amerika ülkesi Brezilya’da toplam 3 bin 417 vaka ve 92 ölü sayısı ile o bölgede en çok can kaybı yaşanan bölge oldu.

KORONAVİRÜSTEN ETKİLENEN KONGRE ÜYESİ SAYISI ARTTI

ABD Temsilciler Meclisi üyesi Pennsylvania temsilcisi Cumhuriyetçi Mike Kelly, koronavirüs testinin pozitif çıktığını söyledikten sonra koronavirüs testinin pozitif olduğu Kongre üyesi sayısı 5’e yükseldi.

ALMAN ORDUSU 15 BİN ASKER GÖREVLENDİRDİ

Koronavirüs ile savaşmak üzere Alman ordusu, bölgesel yönetimlerin kuvvetlendirilmesi ve geliştirilmesi için 15 bin askeri olaya dahil edecek.

ÜRDÜN’DE İLK ÖLÜM

Ürdün’de açıklanan bilgilere göre, Prens Hamza Hastanesi Müdürü Dr. Abdurrezzak el-Haşman,kronik rahatsızlıkları bulunan 83 yaşında bir kadının hayatını kaybetti ve böylece vaka sayısının 235’e yükseldi.

ASKERİ GEMİ HASTANESİ LOS ANGELES LİMANI’NDA

Donald Trump, ABD Deniz Kuvvetleri’ne bağlı, USNS Mercy (T-AH-19) adlı gemi hastanesini Los Angeles Limanı’na gönderdi. O bölgedeki hastanelerin yetersiz kalması ve vaka sayısının gittikçe artması nedenleriyle gönderilen gemi hastanesinde mürettebat sürekli güvertede kalacak ve sadece hastaların giriş çıkışına müsade edilecek.

BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ’NDE 405 KİŞİ VİRÜSTEN ETKİLENDİ

Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) koronavirüs salgını nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti ve vaka sayısı 405’e yükseldi.

LÜBNAN’DA 23 KİŞİ SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, koronavirüs vakalarından birinin daha hayatını kaybetmesiyle toplam can kaybının 8 olduğunu belirtti. Toplam vaka sayısı 391 olmuşken bugüne kadar da 23 kişi eski sağlığına kavuştu.

AVRUPA BİRLİĞİ, FAS’A 150 MİLYON AVRO YARDIMINDA BULUNUYOR

Avrupa Birliği ve Fas’ın birlikte yaptığı açıklamada AB’nin Kral 6. Muhammed’in oluşturduğu Koronavirüsle Mücadele Fonu’na 150 milyon euro yardımında bulunacağı ifade edildi.

Fas’ta can kaybı 21 iken toplam vaka sayısı da 333’e çıktı.

MALİ’DE YOLCULAR ARASINDA BİRER METRE MESAFE

Sahraaltı ülkesi Mali, koronavirüs ile mücadele için toplu taşımada sıkı önlemler aldı. Ulaştırma Bakanlığı, ülke genelinde yapılan toplu taşıma seferlerinde herkesin aralarında birer metre mesafe bırakmasını zorunlu kıldı.

İlk iki vakanın çarşamba ortaya çıktığı Mali’de, son iki günde 9 vaka daha olduğu öğrenildi.

SENEGAL’DE 14 POZİTİF TEST

Son 24 saatte Batı Afrika’da bulunan Senegal’de yapılan 144 koronavirüs testin 14’ü pozitif sonuçlandı. Vakalardan 11’i yurt dışından geldiği, daha önceden 2’sinin durumu gözlem altında olduğu ve 1 vakanın da kimseyle temasının olmadığı açıklandı.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir