Gündem

Bilim Kurulu Corona Virüsüne Karşı Daha Şanslı İlleri Açıkladı

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova corona virüsü hakkında açıklamalarda bulundu. Taşova açıklamalarında coroa virüsüne karşı daha şanslı olan illeri belirtti.

Bilim Kurulu Üyesi ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeşim Taşova corona virüsü için önemli açıklamalarda bulundu.

Yeşim Taşova açıklamalarında corona virüsü için sıcak olan illerimizin daha şanslı olduğunu ifade etti.

DAHA ŞANSLI OLAN İLLERİMİZ

Türkiye’nin en sıcak illerinden birisi olan Adana’da kavurucu sıcakların gelmesiyle birlikte virüsün yayılma etkisinin azabileceğini ifade eden Taşova açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

26 derecede ve nemli ortamda virüsün yaşamadığı, kırılacağı veya aktivitesinin azalacağı gibi bir beklentide var. Hep birlikte yaşayıp göreceğiz.

Bu yeni bir hastalık. Günler geçtikçe verilerimiz çoğalıyor. Ama şimdi ilk veriler buraya doğru gidiyor gibi. Belki Adana’da virüs daha çabuk kırılabilir. İnşallah öyle olur.

GENÇLERE UYARI

Ayrıca Prof. Dr. Taşova gençlere de uyarılarda bulundu. Taşova gençlerin de corona virüsüne karşı dikkat etmesi gerektiğini zatürre olanların olduğunu belirtti ve şu uyarıda bulundu:

“Gençler hafif geçiriyor deniyor ama ağır geçirenlerde olabiliyor.

Zatürre olan gençlerimiz var. Zatürreye bağlı olarak fibrozis dediğimiz akciğerde kalıcı hasar olup olmadığına da bakmamız gerekiyor. İleride bunun etkilerini göreceğiz”

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir