Gündem

AK Parti’de Seçimler Kapsamında KYK Borçlarının Silinmesi İçin Bir Çalışma Var Mı?

Yerel seçimler öncesi gündeme geleceği iddia edilen konu başlıklarından bir tanesi de Kredi ve Yurtlar Kurumu öğrenim kredisi borçlarının silinmesi noktasında olmuştu.

Ortaya atılan bazı iddialar hükümetin bu konuda çalışmaları olduğu seçimler öncesi adım atılacağı yönündeydi. Ancak bu noktada herhangi bir açıklama yapılmadı. 

Peki bundan sonraki süreçte bu konu hakkında herhangi bir gelişmöe yaşanır mı? İşte konuya dair son gelişmeler;

KYK KREDİ BORÇLARI SİLİNİR Mİ?

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) öğrenim kredisi borçlarının silinmesi noktasında yerel seçimler bazı kulis iddiaları gündemde  yankı bulmuştu. Bu iddialarda anket sonuçlarının AK Partinin aleyhine olduğu ve hükümetin bu durumu değiştirmek için KYK borçları husunda adım atacağı öne sürülmüştü. 

Bu iddiaları destekleme adına ise AK Parti’nin gençlerden oy alamadığı ve bu durumuda terse çevirmek istediği ifade edilmişti. Bu iddialar çok konuşulurken AK Parti’den bu iddialara ilişkin ne olumlu nede olumsuz bir açıklama yapılmadı. 

SORU ÖNERGESİ VE KANUN TEKLİFLERİ SUNULDU

Muhalefet partileri KYK borçlarının silinmesi adına TBMM’ye hem kanun teklifleri hemde soru önergeleri vermişlerdi. Devletin burs ve kredi konusunda ayrım yapmaması gerektiği ifade edilen bu kanun teklifi ve soru önergelerinde bundan önceki dönemlerde alınan borçalrın kaldırılması talep edildi. 

Konuya ilişkin henüz net bir gelişme yaşanmazken bundan sonraki süreçte bu konuda bir adım atılması pek muhtemel görünmüyor. Zira bukadar insanı etkileyecek olan bu düzenleme ile ilgili bir gelişme olsaydı seçim çalışmaları kapsamında açıklanırdı. 

Siz Ne Düşünüyorsunuz?

Siz KYK borçlarının silinip silinmemesi konusunda ne düşünüyorsunuz? 

Sizce borçlar silinmeli mi, silinmemeli mi? 

Görüşlerinizi haberimizin altına yorum olarak yazabilirsiniz.

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir