Gündem

Türkiye’nin 5 ilinde corona virüsü karantinası uygulanıyor!

Türkiye’de corona virüsü vaka sayısı artması ile birlikte 5 ilde karantina uygulanmasına karar verildi. Rize, Van, Yozgat, Malatya ve Tunceli’de bazı köy ve beldelerde corona virüsü salgını nedeniyle giriş ve çıkışlar yasaklandı.

Bütün dünyanın mücadele verdiği corona virüsü salgınında Türkiye’de vaka sayısı artıyor. Yetkililer tarafından vakaların hangi illerde görüldüğü açıklanmasa da 5 ilde karantina uygulamasına geçildiği öğrenildi. Rize, Van, Yozgat, Malatya ve Tunceli’nin karantina nedeniyle kolluk kuvvetleri tarafından giriş çıkışlara kapatıldığı öğrenildi.

Daha önce Rize merkeze bağlı Kendirli beldesi ile yakınında bulunan Yeni Selimiye, Beştepe, Esentepe ve Maltepe köyleri, Van’ın Çaldıran ilçesinin Han Mahallesi, Yozgat’ın Çekerek İlçesine bağlı Yukarıkarahacılı köyü ve Malatya’nın Kuluncak ilçesine bağlı Kaynarca Mahallesi karantinaya alındığı bilgisi verilmişti. Karantinalı bölgeler listesine Van’dan iki mahalle, Tunceli’den de bir köy eklendi.

Van’da 2 pozitif vakanın olduğu mahalle

Van’da 2 pozitif vakanın bulundğu tespit edilen mahallelere giriş –çıkış yasaklandı. İstanbul’dan Van Esenyamaç mahallesine gelen ve burada rahatsızlanan bir kişinin test sonucu pozitif çıktı. Bu olaydan sonra mahalledeki herkes sağlık taramasından geçirilmeye başlandı. Çatak ilçesine bağlı Çemik ve Tellikaya mezralarında da bir kadında Korona virüsü tespit edilmesi üzerine, güvenlik güçleri mahallenin giriş çıkışlarını kapatarak karantinaya aldı. .Van’ın Çaldıran ilçesindeki Han Mahallesi’nin ardından İran sınırındaki Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç Mahallesi ile Çatak ilçesine bağlı Çemik ve Tellikaya mezraları corona virüsü karantinasına alındı.

Tunceli Milletvekili köyün karantinaya alındığını duyurdu

Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, Mazgirt ilçesine bağlı Geçitveren köyünde, 2 kişide corona virüsü testinin pozitif çıkması üzerine köyün karantinaya alındığını duyurdu. Şaroğlu, 2 kişide corona virüsü bulunduğunu belirttiği konuşmasında, “İstanbul’dan gelen bir ailenin 85 yaşındaki bir kadın ve 70 yaşındaki erkek vatandaşımızda rahatsızlandı sonrasında ise Tunceli Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Yapılan testler sonucunda Korona virüsü testlerinin pozitif çıkması nedeniyle iki vatandaşımız hastanede tedavi altına alındı. Mazgirt ilçesinde bulunan Geçitveren Köyü ise karantina altına alındı. Erken tanı testini bekliyorlar Korona virüsü belirtisi olanlara test uygulanacak.” İfadelerini kullandı.

Yozgat’a mobil baz istasyonu gönderildi

Yozgat’ın Çekerek ilçesinde, 400 nüfuslu Yukarıkarahacılı Köyü karantinaya alındı. Köye giriş ve çıkışlar yasaklanırken, köye çıkan alternatif tali yola ise şerit çekilip, hafriyat dökülerek ulaşıma kapatıldı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, memleketi Çekerek ilçesine bağlı Yukarıkarahacılı köyünün karantinaya alınmasının ardından, ilçe kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal ve köy muhtarı Cemal Aktaş’ı telefonla arayarak bilgi aldı. Oktay, muhtar Aktaş’ın, cep telefonları ile haberleşmede sıkıntıların yaşandığını iletmesi üzerine köye mobil baz istasyonu gönderilmesi için talimat verdi.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir