Ekonomi

Araç Sahiplerine Kötü Haber! Benzine Zam Bekleniyor

Dünya ekonomisinde yaşanan gelişmelere bağlı olarak değişen petrol fiyatlarında yeni bir yükseliş yaşanması bekleniyor. Petrol fiyatlarında yaşanması bekelenen bu zammın benzin fiyatlarına da yaşanması öngörülüyor. 

Bu çerçevde Sözcü’de yer alan haberin detaylarına göre, hafta başından itibaren uygulamaya girmesi beklenen yeni zamma ilişkin tüm detayları sizlerle paylaşıyoruz. 

BENZİN FİYATLARINA ZAM BEKLENİYOR

Akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkileyen brent petrol fiyatları dünya ekonomisinde yaşanan gelişmelere bağlı olarak değişiyor. Bunun yanında dolar kuru da Türkiye’de benzin fiyatlarını doğrudan etkileyen etmenler arasında yer alıyor.

Bu kapsamda bu etmenlere bağlı olarak değilen benzin fiyatlarında yeni bir zam bekleniyor. Sektör temsilcilerinden elde edilen bilgilere göre benzinin litre fiyatında 15 kuruş artış beklendiği ifade edildi. Bundan önceki süreçlerde son zamların pazartesi günleri duyurulduğu ifade edilirken, 15 kuruşluk artışın da hafta başında fiyatlara yansıması bekleniyor.

Hafta başında beklenildiği gibi benzin fiyatlarında artış yaşanırsa İstanbul’da 6.43 TL olan benzinin litre fiyatı 6.58 TL’ye yükselecek. Benzinin litre fiyatı Ankara’da ortalama 6.50 TL’den 6.65 TL’ye, İzmir’de ise ortalama 6.47 TL’den 6.62 TL’ye yükselecek. 

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir