Kamu Haberleri

Sağlık Bakanlığı’ndan Sözleşmeli Personel İçin Eş Durumu Atama Duyurusu

Sağlık Bakanlığı’nın web sayfası üzerinden bakanlık bünyesinde görevli sözleşmeli personellerin eş durumundan dolayı gerçekleştirilen yer değiştirme işlemlerine dair açıklamalarda bulundu. 

Eş durumu atamaları yapılan Sağlık Bakanlığı personellerinin bundan sonraki süreçlerde nasıl bir yol izleyeceklerine ilişkin bilgilerin yer aldığı duyuru metni şu şekilde,

SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN EŞ DURUMU ATAMA DUYURUSU

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan basın açıklamasında bakanlığın merkez ve taşra teşkilatı bünyesinde görev yapan sözleşmeli personelin 2019 Yılı 1. Dönem Eş Durumu Nedeniyle Yer Değişikliği Kurası 04.03.2019 tarihinde noter huzurunda çekildiği ve kura sonuçlarının www.yhgm.saglik.gov.tr internet adresinde ilan edildiği hatırlatıldı. 

Bakanlık ataması yapılan personellerin yer değiştirme işlemleri ile ilgili olarak ayrıca, bu personellerin 8 Mart ile 14 Mart tarihleri arasında izinli olacakları açıklandı. 

Ataması Yapılan Personellerin Yapacağı İşlemler

”Sözleşmeli personelin, bu süre içinde sigortalı işe giriş bildirgesi ve hizmet sözleşmesi işlemlerinin yapılması için yeni görev yerlerine şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir. Eş durumu nedeniyle görev yer değişikliğine hak kazananlardan halen aile sağlığı elemanı olarak görev yapanların, aile hekimliği uygulamasından çıkış işlemlerinin ilgili il sağlık müdürlükleri tarafından 06.03.2019 tarihi mesai bitimine kadar ÇKYS/İKYS’den yapılması gerekmektedir.

Sözleşmeli personelin; eş durumu nedeniyle yer değişikliği atamaları Bakanlığımızca İl emrine yapılacak olup görev yapacakları hizmet birimleri12.03.2019tarihi mesai bitimine kadar İl Sağlık Müdürlüklerimizce belirlenecektir. Sözleşmeli personel15.03.2019tarihi itibariyle yeni yerlerinde hizmet sözleşmesi imzalayarak göreve başlayacaktır.”

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir