Gündem

Çin Corona Virüs Semptomları Yaşamayan Hastaların Sayısını İlk Kez Duyurdu

Çin, corona virüs salgınına yakalanmış ve semptomlarını gösteren vakaların sayısının yanı sıra corona virüs (Covid-19) taşımasına rağmen herhangi bir belirti göstermeyen ve "asemptomatik" adı verilen vakaları da ilk kez açıkladı. Ulusal Sağlık Komisyonundan gelen açıklamaya göre, bu kategorideki vaka sayısının 1541 olduğunu ve gözetim altında tutulduklarını belirtti ve bu vakaların sayısını bundan böyle güncelleyeceklerini söyledi.

Corona virüsün belirtilerinden kuru öksürük, yüksek ateş, akciğer iltihaplanması ve solunum yetmezliği gibi şikayetleri olmayan vakaların ilk defa açıklanması, Çin hükümetinin gerçek vaka sayısı hakkında doğruları açıklamadığı şeklinde eleştiri topladı.

Corona virüs vaka sayısının yüksek olduğu ülkeler, açıklamalarını pozitif test sonuçlarına göre yapıyor. Ancak Çin, son açıklamaya kadar belirti göstermeyen vakaları dahil etmeden vaka sayısını paylaşıyordu.

Corona virüs taşıyan kişiler, her ne kadar semptomları göstermeseler de taşıyıcı olarak kabul ediliyorlar ve bazen de virüsün kuluçka döneminde semptomları göstermeye başlayabiliyorlar.

BELİRTİ GÖSTERMEYEN VAKALAR İÇİN YENİ KONTROLLER

Çin hükümeti, belirti göstermeyen ama corona virüs taşıyan hastaların tespiti için yapılan test sayısının arttıracağını ve kontrollerin sıkılaştırılacağını duyurdu.

China Daily gazetesinin yaptığı habere göre, Başbakan Li Kıçiang liderliğinde Komünist Parti Merkez Komite yapılan toplantıda, bu doğrultuda alınması gerekilen önlemler tartışıldı.

Düzenlenen toplantıda, herhangi bir belirti göstermeyen corona virüs taşıyıcaların tespiti için sıkı çalışılması gerektiğini çünkü yeni bir virüs dalgasının en son istenen şey olduğu belirtildi. Bu yüzden de belirti göstermeyen vakaların temas kurduğu kişilerin kontrol edilmesine ve gerekli durumlarda karantinaya alınmaları gerektiğine karar verildi.

Belirti göstermeyen vakaların da karantinaya alınması gerektiği eklendi.

SON 24 SAATTE 7 CAN KAYBI

Son 24 saatte Çin Ulusal Sağlık Komisyonu’nun açıkladığı verilere göre, 36 yeni vaka tespit edildi ve tanı konulan kişilerin tamamının yurt dışından geldiği ve orada virüs kaptığı açıklandı.

Başladığı günden beri toplamda 81 bin 518 vaka görülürken 3 bin 312 kişi hayatını kaybetti ve son 24 saatte de 7 kişinin ölüm haberi geldi. Vakalarla temas halinde olan 19 bin 853 kişi de gözetim altında tutuluyor.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir