Gündem

Bakan Albayrak duyurdu: Ücretli Öğretmenlerin maaşları yatırılacak, ek ders ödemeleri devam edecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından öğretmenleri çok sevindirecek bir müjde verildi. Corona virüsü salgını sırasında maaş endişesi yaşayan öğretmeler için yapılan açıklamada, "Ücretli öğretmenlerimizin ve usta öğreticilerimizin ek ders ücreti ödemelerini de bu süreç boyunca yapmaya devam edeceğiz" denildi.

Türkiye’de yaşanan corona virüsü salgını nereniyle okullar kapatıldı ve öğrenciler uzaktan eğitime devam ediyor. Salgının ekonomiyi olumsuz etkilemesinden korkan ve maaş endişesi yaşayan öğretmenler tarafından internet üzerinden maaş ve ek ders ödemeleri araştırılıyordu. Bakan Albayrak öğretmenleri çok sevindirecek bir açıklama yaptı. Albayrak tarafından yapılan açıklamada, “Ücretli öğretmenlerimizin ve usta öğreticilerimizin ek ders ücreti ödemelerini de bu süreç boyunca yapmaya devam edeceğiz.” İfadeleri kullanıldı.

Salgın sonrası ekonomide yeni dönem başlayacak

Açıklamalarında Vergi ve SGK ödemelerine de değinen Bakan Albayrak bu ödemelerin ertelendiğini duyurdu. Asgari ücretlilere desteğe devam edildiğini belirten Albayrak, işini kaybeden vatandaşlar hakkında, “İşini, gelirini kaybeden vatandaşlarımızın sorunlarını ivedilikle çözmek için var gücümüzle uğraşacağız. Salgın sonrası ekonomide yeni bir dönem başlayacak.” dedi.

İşçi çıkarmak yerine ödenekten faydalanın

Salgın nedeniyle işçi çıkaran veya ücretsiz izin verenlere seslenen Bakan Albayrak, “Firmalar, İşçi çıkarmak ya da ücretsiz izin yerine ‘Kısa Çalışma Ödeneği’ne başvursun, vatandaşımız maaş almaya devam etsin.” İfadelerini kullandı.
Albayrak, Covid-19 salgınından etkilenen meslek gruplarının taleplerinin yerine getirilmeye çalışıldığını bildirdi.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir