Gündem

Corona Virüsü Fransa’yı Ekonomik Olarak Vurdu: 3,6 Milyon Kişi İşinden Oldu

Fransa'da corona virüs nedeniyle artan vakalar ve onunla paralel olarak artan ölüm sayısının yanı sıra ekonomik olarak da zor günler yaşanıyor. Son alınan bilgilere göre, corona virüs nedeniyle Fransa'da 3,6 milyon kişi işsiz kaldı.

Çalışma Bakanı Muriel Penicaud’ın yaptığı açıklamalara göre, corona virüs sebebiyle ekonomik olarak dara düşen 337 bin firma, toplamda 3,6 milyon çalışanını işten çıkarttı.

Bakan Muriel Penicaud, yaşanan bu ekonomik bunalımın devlete 11 milyar avro zarara uğrattığını açıkladı. İşinden olan çalışanlar, devletin işsizlik maaşı vermesiyle maaşlarının yüzde 70’ini alabilecek.

TOPLAMDA 15 MİLYON AVRO DESTEĞİ

Diğer taraftan da Konut Bakanı Julien Denormandie, Ouest-France gazetesine bir açıklamada bulundu ve bu açıklamada, Fransa hükümetinin evinden çıkartılan 60 bin kişiye günlük 7 avro verileceğini ve toplamda 15 milyon avro desteğinde bulunacağını aktardı.

Fransa’da corona virüs sebebiyle sokaklarda kalmak zorunda olan evsizler için otellerde 5 bin kişilik ve 40 farklı yerde ise bin 300 kişilik kalınacak yer hazırlandı. Fransa’da corona virüs salgını sebebiyle can kaybı 3 bin 523’e ulaştı ve toplamda vaka sayısı ise 52 bin 128’e çıktı.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir