Genel

Bilim Kurulu Üyesi Kara: 4-5 gün daha böyle gidersek vaka sayısında düşüş yaşanır!

Türkiye’de corona virüsü salgını vaka sayısında artış yaşanmaya devam edem ederken Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara sevindirici açıklamalarda bulundu. Kara önümüzdeki 4-5 günün çok önemli olduğunu belirttiği açıklamasında, “Tabloyu 4-5 gün daha korursak inişe geçeriz. Bunun için de özellikle pazara kadar evde kalmalıyız” ifadelerini kullandı.

Dünyayı etkisi altına alan corona virüsü Türkiye’de de yayılmaya devam ediyor. Alınan önlemlerin çok önemli olduğu salgın hakkında Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara açıklamalarda bulundu. Vatandaşlara yapılan evde kal çağrısının işe yaradığını söyleyen Kara, “Pozitif vaka sayımızı bu bantta tutmayı başarabilirsek, Türkiye virüsle mücadelede önemli bir mesafe almış olacak. Bu da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla büyük ölçüde insanların evde kaldığının göstergesi olacak. Bizim tek isteğimiz vatandaşlarımızın biraz daha dişini sıkarak bu hafta sonuna kadar evde kal çağrılarına uyması. Bu çağrı bizim umut ışığımız, kimse bunu unutmasın.” dedi.

Vefat istatistiklerinin düşmesi birinci isteğimiz

Kara son açıklanan pozitif vaka sayısının umut verici olduğunu söyleyerek “Koronavirüsle ilgili yapılan son araştırmalarda, test sayısı her geçen gün artmasına rağmen son bir haftada pozitif hasta vaka sayımıza dikkat çekmek istiyorum. Bizim için baz alınacak rakam ilk başta bu. Tabii vefat eden vatandaşların istatistiklerinin de aşağıya düşmesi birinci isteğimiz” açıklamasını yaptı.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir