Ekonomi

Çalışma Hayatında Kadın İstihdamı 13 Yılda 4 Milyon Arttı

“Demografik Dönüşüm ve Kadın” başlıklı “5. Toplumsal Cinsiyet Adaleti Kongresi” İstanbul Üniversitesinde düzenlendi. Çeşitli üniversiteler ve vakıfların işbirliği ile düzenlenen etkinlikte Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’ta yer aldı.

KADIN İSTHDAMI 9 MİLYONA ÇIKTI

Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yapmış olduğu açıklamasında kadınların çalışma hayatı içerisinde yer almalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

AK Parti’nin kadın istihdamı ve kadınların iş hayatında yer almasına büyük önem verdiğini ifade eden Bakan Selçuk konuşmasında kadın istihdamının 13 yılda yaklaşık 4 milyon arttığını ifade etti. 

“2005 yılında 5 milyon 108 bin olan kadın istihdamını, 2018 yılında 9 milyona çıkardık. Aynı dönemde, yüzde 23,3 olan kadınların iş gücüne katılım oranı yüzde 34,1’e yükseldi. Hedefimiz, inşallah bu oranı 2023 yılına kadar yüzde 41’e ulaştırmak.”

TEŞVİKLER ARTIYOR

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk konuşmasında ayrıca Çalışma Bakanlığı’nın kadın istihamına yönelik sağladığı detseklerin arttığını ifade etti. Bu konuda atılan adımları hatırlatan Bakan Selçuk konuya dair şu ifadeleri kullandı. 

Bir taraftan kadın istihdamını, kadının iş gücüne katılımını teşvik ederken, diğer taraftan kadının aile ile iş hayatı arasındaki uyumunu kolaylaştırıcı tedbirler almayı ihmal etmiyoruz. Evde bakım desteği, doğum izninde yapılan düzenlemeler, kreş desteği, sigorta prim destekleri, yarı zamanlı çalışma izni gibi uygulamalarla kapsamı genişlettik. Erken doğum halinde doğumdan önce kullanılamayan sürelerin doğum sonrasına eklenmesi imkanını getirdik. Doğum nedeniyle çalışma hayatından uzak kalan kadın sigortalılarımıza, 3 çocuğa kadar her bir çocuk için çalışamadıkları 2 yıllık süreyi borçlanma hakkı verdik.”

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir