Gündem

Çin’de yine corona virüsü paniği yaşanıyor! Bölge tekrar karantinaya alındı

İlk kez Çin’de ortaya çıkan corona virüsü tüm dünyaya yayıldıktan sonra Çin’de kontrol altına alınmıştı. Ancak Çin’de tekrar Covid-19 paniği yaşanmaya başladı. 640 bin nüfuslu şehirde bir kadında corona virüsü tespit edilmesinin ardından bölge tekrar karantinaya alındı.

Covid-19 salgının 2020 yılının başından beri gündemden düşmeyen konulardan. İlk kez Çin’de tespit edilen hastalık tüm dünyada etkisini sürdürmeye devam ediliyor. Çin’de uygulanan yöntemlerde ülkede corona virüsü kontrol altına alınmıştı. Son günlerde vakaya rastlanmaması üzerine halk karantinadan çıkmaya başlamıştı. Ancak Jia kasabasından bir kadında tespit edilen corona virüsü sonrasında ülkede yine corona virüsü paniği yaşandı.

Maske takmak ve ateş ölçmek zorunlu hale geldi

Jio kasabasında yaşayan bir kadın başka bir rahatsızlık için gittiği doktordan koronavirüs kaptı. Doktorun hiçbir belirti göstermesi ve süper bulaştırıcı olmasından şüphelenmesi üzerine 640 bin nüfusluk kasaba tekrar karantina altına alındı. Yetkililer, kasaba sakinlerinden evde kalmalarını isteyen bildiriler dağıttı. Maske takmak ve ateş ölçmek zorunlu hale geldi. Araç trafiği sınırlandırıldı ve halk sadece özel izinle dışarı çıkabiliyor.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir