Gündem

Belediye sosyal mesafeye uymayan vatandaşların üzerine dezenfektan püskürttü!

Corona virüsü salgınının durdurulması için uzmanlar ve devlet yetkilileri tarafından sosyal mesafenin korunması uyarısı yapılıyor. Ancak salgının ciddiyetinin farkına varmayan vatandaşlar tarafından bu uyarılar dinlenilmiyor. Şanlıurfa’da PTT önünde kuyruk oluşturuan ve sosyal mesafeye uymayan vatandaşların üzerine araçla dezenfektan püskürtüldü.

Corona virüsü salgınından vatandaşların ekonomik olumsuz etkilenmesini önlemek için ihtiyaç sahiplerine 1000 TL ödeme yapılıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen destek parasını almaya hak kazanan vatandaşlar paralarını PTT şubelerinden çekebiliyorlar. Bugün başlanan ödemelerde Şanlıurfa’da çok sayıda kişi erken saatlerden itibaren Sarayönü ve Eyyübiye semtlerinde bulunan PTT şubelerine gidenler kuyruk oluşturdu. Sosyal mesafe kuralına uymadığı görülen vatandaşlar polisler tarafından megofonla sıklıkla uyarıldılar. Ancak halk bu uyarıları yine de dikkate almadı.

Uzun kuyruktaki vatandaşların üzerine sıkıldı

Çok hızlı bulaşan ve sosyal mesafeyi dikkate almayan insanların risk altında olduğu corona virüsü salgınında Belediye farklı bir yola başvurdu. PTT önünde kuyruk oluşturan vatandaşlara belediye görevlileri tarafından araçlarla dezenfektan sıkarak önlem almaya çalışıldı.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir