Ekonomi

2019 Yılı Emekli Maaşı Zammı ve İkramiye Ödemeleri

Türkiye’de milyonlarca emekli bulunuyor. Emekli maaşı ile yaşamını devam ettiren emekli vatandaşları ise Ocak ayının ardından Temmuz ayında yapılacak zam oranlarını araştırmaya başladılar bile.

Kamu İlanları olarak bizlerde emekli maaşları ile ilgili son değerlendirmeleri sizlerle paylaşıyoruz. 

2019 EMEKLİ MAAŞ ZAMMI VE İKRAMİYE DETAYLARI

Türkiye’de 12 milyona yakın emekli vatandaş bulunuyor. 2019 yılının girmesi ile birlikte maaşlarına zam alan emekli vatandaşlar Temmuz ayında ikinci zammı alacaklar. Enflasyon farkına göre belirlenen maaş zam oranı ayrıca toplu sözleşmeden gelen yüzde 5 ile netlik kazanacak. Bu çerçevede Temmuz ayında enflasyon oranı yüzde 4’ün altında olsa bile emekli vatandaşların 118 TL’lik zam kesin. 

Emekli vatandaşlar ayrıca maaş zammının yanında bayram ikramiyesi de alacaklar. 27 Mayıs ile 31 Mayıs tarihleri arasında yatırılacak olan emekli ikramiyelerinin ilkinde vatandaşlara 1000 TL ödenecek. İkinci ikramiye ise 5 Ağustos ile 9 Ağustos tarihleri arasında olacak. 

Birinci bayram ikramiyesi 1 ve 2 Haziran da hafta sonuna denk geliyor. Bu nedenle emeklilere bayram ikramiyesinin mayıs sonunda ödenmesi bekleniyor.Ödemeler büyük ihtimalle 27-31 Mayıs arasında yatırılacak.

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir