Gündem

Bilim Kurulundan Umutlandıran Corona Virüsü Açıklaması

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara sosyal medya hesabından corona virüsü aşısı için çok önemli bir paylaşımda bulundu. Ateş Kara'nın bu açıklaması corona virüsü için umut oldu.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, sosyal medya hesabından corona virüsü aşısı için çok önemli bir paylaşımda bulundu. Ateş Kara açıklamalarında umut oldu.

Ateş Kara açıklamalarında corona virüsü aşısının hayvanlarda antikor cevabı oluşturduğunu şimdi ise sırada bu cevabın hastalıktan koruyup korumayacağına bakılacağını ifade etti.

Çin’den yayılan koronavirüs salgını tüm dünyayı etkisi altına alırken, ülkemizde aşı ve ilaç tedavisi için çalışmalar devam ediyor. Konu ile ilgili olarak Bilim Kurulu üyesi resmi sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaparak aşıyı ilk kez hayvanlar üzerinde denediklerini ve olumlu dönüş aldıklarını belirtti.

YAPILAN AÇIKLAMA

Ateş Kara bu konu hakkında yaptığı açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“İyi bir haber, küçük bir bant üzerindeki mikro-iğneler ile, koronovirüsün hücreye tutunmasını sağlayan kısmını, savunma sistemine tanıtıp, koruyucu antikor geliştirmeyi amaçlayan aşı, hayvanlarda antikor cevabı oluşturdu, şimdi sıra bu cevap hastalıktan koruyacak mı ona bakmada”

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir