EkonomiGündem

Milyonlarca Emekli Yarından İtibaren Bayram İkramiyelerini Alabilecek!

Yarından itibaren hesaplara yatacak bayram ikramiyeleri, emekliler tarafından heyecanla bekleniyor. Açıklamalara göre, 7 ile 11 Nisan arasında 1000 liralık ödemeler, emeklilerin hesabına yatacak. İkramiyelerin hangi günlerde yatacağı ise tahsis numaralarının son rakamlarına bakılarak gerçekleştirilecek.

Bayram ikramiyelerin hesaplara yatırılması, corona virüs (Covid-19) salgını sebebiyle öne çekildi ve yakın bir zamanda, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından 7-11 Nisan tarihleri arasında yatırılacağı duyuruldu.

SON RAKAMLARINA GÖRE HESABA YATIRILACAK

Tahsis numarasının son rakamlarına bağlı olarak emeklilerin bayram ikramiyeleri yatırılacak. Bu doğrultuda, eğer kişi SSK emeklisiyle ve tahsis numarasının son rakamları 17-18-19 olanlar 7 Nisan tarihinde, 20-21-22 olanlar 8 Nisan’da, 23-24 olanlar 9 Nisan’da ve son olarak da 25-26 olanlar 10 Nisan’da ikramiyelerine kavuşacak. Bağ- Kur ve Emekli Sandığına mensup olan kişiler ise 11 Nisan’da bayram ikramiyesini alacak. Bayram ikramiyeleri, 1000 lira olacak.

BAYRAM İKRAMİYELERİNİ HANGİ EMEKLİLER ALABİLECEK?

1) SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri

2) Şehit yakınları ve gaziler

3) Ölüm aylığı alanlar

4) Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar

5) Geçici köy korucuları

6) Şeref aylığı alanlar

7) Şampiyon sporcular

8) Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri

9) Terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ve hayatını kaybedenlerin hak sahipleri bayram ikramiyesi hakkına sahip olacak.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir