Ekonomi

Evlenecek Çiftlere Kişi Başı 7 Bin 500 TL’ye Varan Destek

Bilindiği üzere Kamu İlanları olarak siz okuyucularımıza devlet tarafından sağlanan maddi destekleri belirli aralıklarla aktarıyoruz.  Bu haberimizde siz okuyucularımıza evlenme hayali kuran çiftlere sağlanan maddi destekleri aktarıyoruz. 

ÇEYİZ HESABI İLE KİŞİ BAŞI 7 BİN 500 TL DESTEK

Devlet tarafından evlenecek çiftlere sağlanan evlilik desteğini almak için öncelikle gençlerin bankalardan çeyiz hesabı açması gerekiyor. Bankalardan çeyiz hesabı açan gençler bu hesaba düzenli para yatırıp birikim yapacaklar. Bunun için en düşük süre 36 ay en fazla ise 60 ay. Yani gençler bankalarda hesap açıp 3 veya 5 yıl arasında bu hesapta birikim yaparsa desteğin sahibi olacaklar. 

TL cinsinden hesap açan çiftlerin en az 125 TL, en fazla bin 254 TL yatırması gerekiyor. Evlilik tarihini izleyen altı aylık dönemde bankaya başvuruda bulunarak, hesaptaki birikim ve devlet katkısından faydalanabiliyor. Çeyiz hesabı açanlar 18 bin 822 TL’ye kadar para yatırabiliyor.

Bu hesaba 36 ile 47 ay arasında düzenli ödeme yapan gence hesabında birikin paranın yüzde 10’u, 48 ile 57 ay arasında düzenli ödeme yapan gençlere yüzde 15’i eğer birikim 60 aydan fazla bir süre yapılırsa bankada biriken tutarın yüzde 20’si kadar hibe destek alınır. 

27 Yaşından Önce Evlenmek Gerekiyor

Devlet tarafından sağlanan çeyiz hesabı desteğinden faydalanacak kişilerin Türk vatandaşı olması gerekiyor. Ayrıca bu destek için 24 yaşından önce çeyiz hesabı açtırmış olmak gerekiyor.

Dikkat edilmesi gereken bir diğer şart ise 27 yaş şartı. Tüm işlemleri yapan gençler 27 yaşından önce evlenmeliler. Destek ancak o zaman veriliyor. Kişinin 27 yaşını geçtikten sonra evlenmesi halinde ise çeyiz hesabına devlet desteğinden yararlanması artık mümkün değil. Tüm bu işlemlerin ardından Banka ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın arasında yürüttüğü işlemler sonucunda banka çeyiz hesabı açtıran kişilere ödemelerini yapar.

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir