GündemKamu Haberleri

e-Devlet’ten ücretsiz maske nasıl alınır? Başvuru için tıklayın!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplu alanlarda kullanımı zorunlu hale getirilen maskenin ücretsiz dağıtılacağını açıkladı. Vatandaşlar e- Devlet üzerinden ücretsiz olarak maske temin edebilecekler. Peki e- Devlet’ten ücretsiz maske nasıl alınır? Başvuru nasıl yapılır? Cevabı haberimizde…

Türkiye’de corona virüsü salgını nedeniyle toplu alanlarda maske takma zorunluluğu getirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yaptığı açıklamalarda ise parayla maske satışının da yasaklandığını duyurdu. Artık 20-65 yaş arası vatandaşlar e- Devlet üzerinden yapacakları başvurularla ücretsiz olarak maske temin edebilirler.

Kaç tane maske verilecek?

Yapılan açıklamalarda e- Devlet üzerinden maske başvurusu gerçekleştiren vatandaşlara içerisinde 5 adet bulunan her hafta bir paket maske gönderilecek. Maskeler PTT Kargo ile ücretsiz olarak vatandaşlara ulaştırılacak.

e- Devlet’ten maske nasıl alınır?

e- Devlet sistemine giriş yapan vatandaşlar başvuru sayfasında “Kişisel Bilgiler” – “Aile Bilgileri” ve “İletişim Bilgileri” alanları bilgilerini eksiksiz doldurulması gerekiyor.

Gerekli bilgileri dolduran vatandaşların karşılarına çıkan, “Yukarıda verdiğim bilgilerin doğruluğunu kabul ediyorum. Bu sayfada belirttiğim adres bilgisinin teslimat için yeterli olmaması durumunda, MERNİS sistemindeki adres bilgilerimin bu amaçla kullanılmasını kabul ediyorum.” Metnini onaylamaları gerekiyor.

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir