EkonomiGündem

Milyonlarca Aileye 1000 Lira Veriliyor ! e-Devlet İle Desteğinizi Kontrol Edin

Corona virüsü tedbirleri kapsamında milyonlarca aileye 1000 lira destek ödemesi yapılıyor. Bakan Selçuk bu ödemeler için vatandaşların herhangi bir yere başvuru yapmasına gerek olmadığını ifade etti. İlk faz 1000 lira ödemeler yapıldı ve ikinci faz ödemeler de başlıyor. Ayrıca Bakanlık tarafından yapılan açıklamada ödemelerin üç ayrı fazda gerçekleştirileceği ifade edildi. Peki bu ödemelerden kimler yararlanabilir? Ödeme alıp alamayacağınızı e-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. Detayları haberimizin devamında okuyucularımızla paylaşıyoruz...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde çok önemli bir açıklama yapıldı ve bu açıklamada 1000 liralık sosyal yardım hakkında çeşitli ifadelere yer verildi. Konu ile ilgili olarak corona virüsü tedbirleri kapsamında ihtiyaç sahibi olan 2 milyon aileye 1000 lira ödeme yapılacak. Bakan Selçuk bu ödemeler hakkındaki detayları açıkladı.

DEVLET OTOMATİK OLARAK BELİRLEDİ

Bu ödemelere ilişkin olarak Bakan Selçuk açıklamalarında 1000 lira ödeme başvuru süreci hakkında bilgiler verdi. Buna göre Bakan Selçuk vatandaşların herhangi bir başvuru yapmasına gerek olmadığını böylelikle sosyal yardım parası başvurusu hakkındaki süreç netleşmiş oldu. Bu destek ödemelerinden yararlanacak olan kişiler devlet tarafından otomatik olarak belirlendi.

Ayrıca bu yardımı alıp alamayacağını merak eden vatandaşlar için Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından e-Devlet sorgulama ekranını erişime açtı.

KİMLERE NE ZAMAN ÖDEME YAPILDI?

Devlet tarafından verilen 1000 lira yardımdan ilk faz faydalananlar ise şöyle:

Yaşlı Aylığı
Engelli Yakını Aylığı
Silikozis Aylığı
Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım
Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım
Öksüz Yetim Yardımı
Muhtaç Asker Çocuğu Yardımı
Şartlı Eğitim Yardımı
Şartlı Sağlık Yardımı
Çoklu Doğum Yardımı
Psiko-Sosyal ve Mali Kayıp Yaşayan Tüberküloz ve SSPE Hastalarına Yönelik Düzenli Nakdi Yardım Programı
Engelli Aylığı

İlk faz ödemeleri ise şu tarihlerde yapıldı:

Doğum yılının son rakamı 0 ve 5 olanlar 1 Nisan’da,
1 ve 6 olanlar 2’sinde
2 ve 7 olanlar 3’ünde
3 ve 8 olanlar 4’ünde
4 ve 9 olanlar 5’inde

PTT ŞUBELERİ KAPATILDI

Ödeme alacakların PTT şubelerinde sosyal mesafeye dikkat etmemesi nedeniyle PTT şubeleri kapatıldı. Bu nedenle ödemeler konutlara elden yapılacak.

Bakanlık Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama sayfasından sosyal yardım bilgisine ulaşılmasını sağlıyor.

e-Devlet üzerinden kontrol sağlamak için TIKLAYIN.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir