EkonomiGündem

Milyonlarca Kişiye 10 Bin Lira Maddi Destek ! Ödeme Tarihi Belli Oldu

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank gibi kamu bankalarından corona virüs (Covid-19) ile mücadele çerçevesinde geliri 5 bin lira altındaki vatandaşlara, en fazla 10 bin liraya kadar nakit para yardımı sağlanacak. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bu kamu bankalarına başvuruda bulunan vatandaşlara, nakit para yardımının ne zaman yapılacağına dair bir açıklamada bulundu. Temel İhtiyaç Desteği'ne başvuru için gerekli şartları sizler için derledik...

Kamu bankalarından Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank, Temel İhtiyaç Desteği çatısı altında geliri 5 bin lira altındaki vatandaşlara en fazla 10 bin liraya kadar 6 ay geri ödemesiz nakit para yardımı sağlayacağını belirtmişti.

10 Bin liraya kadar verilecek kredi desteği ödemelerinin ne zaman başlayacağı hakkında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak açıklama yaptı.

ÖDEMELERİN NE ZAMAN BAŞLAYACAĞI AÇIKLANDI

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dün Temel İhtiyaç Desteği’ne dair yaptığı konuşmada,”5 bin lira altında geliri olan vatandaşlarımız için 10 bin liraya kadar, çok düşük maliyetli temel ihtiyaç desteği devreye alındı. Dün itibarıyla 3,7 milyon vatandaşımız başvurdu. Bu kapsamda da ödemeleri bu hafta başlatıyoruz.” sözlerini dile getirdi.

SAĞLANMASI PLANLANAN TEMEL İHTİYAÇ DESTEĞİ NEDİR?

Temel ihtiyaç desteği, geliri  bin liradan az olan vatandaşların gıda, elektrik, doğalgaz, su ve kira gibi temel gereksinimlerini karşılamaları üzerine geliştirilmiş bir destek paketidir.

6 AY GERİ ÖDEMESİZ DESTEK

Toplam aylık geliri 5 bin ve daha az olan ücretliler, asgari ücretliler, emekliler serbest meslek mensupları ve diğer kesimlerde bulunan vatandaşlara, en fazla 10 lira olmak üzere 6 ay ödemesiz toplam 36 ay boyunca yardım sağlanacak.

GERİ ÖDEMELER NASIL GERÇEKLEŞECEK?

Geri ödemeler alınan yardım miktarına göre değişiklik gösterecek ve şu şekilde hesaplanacak:

-10 bin lira destek alanlara, ilk 6 ay geri ödemesiz ve sonrasında 30 ay boyunca her ay 376 TL ödeme başlayacak.

-7 bin 500 bin lira destek alanlara, ilk 6 ay geri ödemesiz ve sonrasında 30 ay boyunca her ay 282 TL şeklinde olacak.

-Son olarak da 5 bin lira alan kişiler için ise ilk 6 ay geri ödemesiz ve sonrasında 30 ay boyunca her ay 188 TL şeklinde ödeme planı gerçekleşecek.

TEMEL İHTİYAÇ DESTEĞİ’NE NASIL BAŞVURULUR?
VAKIFBANK’A TEMEL İHTİYAÇ DESTEĞİ İÇİN BAŞVURU

Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında orta ve düşük gelir grubunda yer alan müşterilerimize finansman desteği sağlamak için hazırlanan “Temel İhtiyaç Destek Kredisi” kampanyası VakıfBank’ta.

Kredinizi;

10.000 TL’ye kadar,

6 ay ödemesiz dönemli, aylık eşit taksitli,

36 aya varan vadelerle,

Aylık %0,49 faiz oranıyla kullanabilirsiniz.

Temel İhtiyaç Destek Kredisi kampanyasından hane halkı geliri 5.000 TL ve altında olan bireysel müşteriler faydalanabilecektir.

Temel İhtiyaç Destek Kredisi kampanyasına öncelikle cep telefonunuz aracılığıyla başvuru yapabilirsiniz.

Sms ile Kredi Başvurusu Yapmak İçin;

Aralarında birer boşluk bırakarak DESTEK TCKN ve HANEGELİRI yazıp 5724’e sms gönderebilirsiniz.

Örnek Sms Metni:

DESTEK 11111111111 3000

-Kredi Başvurunuz değerlendirmeye alınacak olup başvurunuzun olumlu bulunması durumunda tarafınıza bilgilendirme yapılacaktır. Bilgilendirmenin ardından şubeye gitmeden, VakıfBank Mobil, İnternet Bankacılığı ve Çağrı Merkezi kanallarından kredinizi kullanarak anında hesabınıza aktarabilirsiniz.

-Başvurunuzun olumsuz bulunması durumunda ayrıca bilgilendirme yapılacaktır.

-Hane halkı geliri (aynı evde yaşayan eş ve çocuk) 5.000 TL ve altında olan bireysel müşteriler kampanyadan yararlanabilecektir.

-Eşlerden yalnızca biri krediden faydalanabilecektir.

-Kredinin ödemesine 6 ay sonra başlanabilir, kredi kullanım esnasında tarafınıza bu seçenek sunulur.

Kredi talebinizin değerlendirilmesi için KGF (Kredi Garanti Fonu) ile kişisel verileriniz paylaşılacaktır. Detaylı aydınlatma metnine https://www.vakifbank.com.tr/Default.aspx?pageID=2540 adresinden ulaşabilirsiniz.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir