Kamu Haberleri

Bakanlıktan Corona Virüsü Tedbirleri İçin Yeni Genelge

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından corona virüsü tedbirleri için yeni genelge yayımlandı. Bu genelge tek kullanımlık maske, eldiven gibi hijyen malzeme atıklarının yönetimine ilişkin yayımlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çok önemli bir karar alındı. Bu bağlamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tek kullanımlık maske, eldiven gibi hijyen malzeme atıklarının yönetimi hakkında yeni bir genelge yayımlandı.

Bu genelge kapsamında Maske ve eldiven atıkları, kurum ve işletmelerin giriş çıkışları ile ortak kullanım alanlarında biriktirilecek.

Ayrıca genelgeye göre Sağlık kuruluşlarının karantina bölümlerindeki atıklar ‘tıbbi atık’ olarak yönetilecek ve diğer atıklar ile karıştırılmaması sağlanacak.

GENELGEDE YER VERİLENLER

Konu ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede şu ifadelere yer verildi:

“Maske ve eldiven atıkları, kurum ve işletmelerin giriş çıkışları ile ortak kullanım alanlarında biriktirilecek. Sağlık kuruluşlarının karantina bölümlerindeki atıklar ‘tıbbi atık’ olarak yönetilecek ve diğer atıklar ile karıştırılmaması sağlanacak. Ev ve iş yerlerindeki maske ve eldiven atıkları en az 72 saat bekletildikten sonra evsel atık olarak belediyeye teslim edilecek”

Ayrıntılar geldikçe okuyucularımızla paylaşacağız…

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir