Gündem

DSÖ’den Korkutucu Değerlendirme: Türkiye’deki Vaka Sayısından Endişeliyiz

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Henri P. Kluge, Avrupa'da yaşanan corona virüs (Covid-19) vaka ve can kaybı hakkında konuştu ve Türkiye için oldukça endişeli olduklarını dile getirdi.

Bugün düzenlenen basın toplantısında Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Avrupa’da her geçen gün artan corona virüs (Covid-19) vakalarına ilişkin bir takım açıklamalarda bulundu. DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Henri P. Kluge, Türkiye’de enfekte olan kişi sayısı ve can kaybı ile ilgili endişelerini ifade etti.

DRAMATİK BİR ARTIŞ VAR

Dr. Kluge, her ülkeye dair kritik değerlendirmelerini paylaşarak, “Türkiye’de geçen hafta virüsün yayılmasında dramatik bir artış olmasından dolayı endişeliyiz” diye konuştu.

Dr. Kluge değerlendirmesinde, “Vakaların yüzde 60’ı İstanbul’dan raporlandı” sözlerini dile getirdi.

10 GÜN SONRA DÜŞÜŞ YAŞANDI

Dr. Kluge, en çok vakanın görüldüğü ülkeler olan İtalya ve İspanya’ya dair açıklamalarda bulunarak “Her iki ülkede de günlük ölüm sayısı azalarak eşitleniyor. Almanya’da da geniş kapsamlı kamu sağlığı önlemleri alındıktan 10 gün sonra düşüş yaşandı” diye belirtti.

Dr. Kluge, Avusturya, Hollanda ve İsviçre’de de iyimser bir tablonun yavaş yavaş oluştuğunu söyledi.

“İLERLEMELER AŞIRI DERECEDE KIRILGAN”

Son olarak toplantıya video konferans yoluyla katılım gerçekleştiren Dr. Kluge, “Bizim bu maratonda çok yolumuz var ve virüsle mücadelede yaptığımız atılım ve ilerlemeler aşırı derecede kırılgan. Bizim bu işte bir sona geldiğimiz ve sürecin bittiğini düşünmek çok tehlikeli bir şey. Bu virüs bir hataya ya da rahatlığa alan bırakmıyor. Stratejimizi değiştirmek, sokağa çıkma yasak ve kısıtlamalarını gevşetmek ya da fiziksel olarak uzak durma önlemlerini bırakmadan önce çok dikkatlice düşünülmeli” diye sözlerini noktaladı.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir