EkonomiGündem

TBB Başkanı Şahin’den Müjde! Borçlu Belediyeler İçin Yeni Düzenlemeler Yapıldı

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı Fatma Şahin, corona virüs (Covid-19) salgını çerçevesinde alınan tedbirlere, İller Bankası üzerinden borçlu belediyelerden kesinti yapılmayacağını duyurdu.

Sağlıklı Kentler ve Belediye Başkanları Toplantısı, corona virüse (Covid-19) karşı mücadelede alınabilecek tedbirler ve belediyelerin bu doğrultuda neler yapabileceği konularında tartışmak üzere video konferans yoluyla gerçekleştirildi.

TBB ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, video konferans ile sağladığı katılımda, dünyanın ve Türkiye’nin oldukça kritik bir dönemde olduğunu vurguladı.

“ŞİMDİ GÜÇ BİRLİĞİ ZAMANI”

Başkan Şahin, belediyelerin de bu salgın döneminde önemli adımlar atması gerektiğini belirterek “Kentlerimizin malını ve canını korumak adına hepimiz önemli çalışmalar yapıyoruz. İnsani bir sorunla karşı karşıyayız. Şimdi güç birliği zamanı. Birbirimizle kenetlenerek, iş birliğiyle sorunları çözmemiz gerekiyor. Zaten toplum da bizden bunu bekliyor. Şu an bireysel görüşlerimizi bir kenara bırakarak çalışma vakti.” şeklinde konuştu.

Şahin, corona virüs ile mücadele çerçevesinde, borçlu belediyelerin yaşadığı kesintilere yönelik yeni düzenlemeler yapıldığını belirterek şunları dile getirdi:

“Geçtiğimiz günlerde TBB’nin encümenini toplayarak neler yapabileceğimizle ilgili görüşmeler yaptık. Bu kapsamda belediyelerimizin bizden ve devletimizden beklentileriyle ilgili 9 madde hazırladık. Bunu ilgili bakanlıklarımız olan İçişleri ile Çevre ve Şehircilik bakanlıklarımıza ilettik. Onlar, bu yaptığımız çalışmadan çıkan sonuçları değerlendirdi. Bu anlamda borçlu belediyelerimizden yapılan kesintilerle ilgili çalışma da ön plana çıktı ve kesintiyi yapmama gündeme geldi. Koronavirüs nedeniyle, İller Bankası üzerinden borçlu belediyelerimizden yapılan kesintiler yapılmayacak. Bu anlamda belediyelerimiz için çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir