Gündem

Kuzey Kore Covid-19’u yok eden maske geliştirdi!

Corona virüsü salgınını durdurmak ve insanların ölmesini önlemek için aşı ve ilaç geliştirmek için çalışmalar devam ediliyor. Uzmanlar tarafından maskenin virüsten korunmak için yeterli olmadığı açıklansa da Kuzey Kore’den bu algıyı değiştirecek bir haber geldi. Kuzey Koreli bilim insanları virüsü yok eden maske geliştirdi.

Dünya corona virüsü sınavından geçiyor. Tüm laboratuvarlar virüsü durdurmanın yollarını arıyor. Gözler aşı ve ilaç çalışmalarına çevrilmişken Kuzey Kore’de şaşırtıcı bir gelişme yaşandı. Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA, ülkede engelleyecek bir maske geliştirdiğini iddia etti.

Habere göre, kamu sağlığı bünyesinde çalışan Medikal Cihazlar Enstitüsü, Covid-19’dan koruyan nano-antibiyotik maske geliştirdi. Enstitü Direktör Yardımcısı Ri Jae Dok, maskenin Dünya sağlık örgütü tarafından kabul edilen yeterlilikleri karşıladığını bildirdi.

Filtresi toprak ve hava partiküllerini temizliyor

Ülke içinde üretilen materyallerden yapılan maske, nano-antibiyotik solüsyon sayesinde sterilize oluyor ve virüs ve mikropları yok ediyor. Maske ayrıca sahip olduğu filtre ile toprak ve hava partiküllerini temizliyor.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir