Genel

Fransa’da 17 milyon kişi corona virüsü yüzünden ölebilir!

Fransa Bilim Konseyi endişe verici bir raporun verilerini paylaştı. Yapılan araştırmalar sonucunda corona virüsü nedeniyle 17 milyon kişinin ölüm riski olduğu belirtildi.

Corona virüsü son verilerine göre dünyada 1 milyon 496 bin 335 kişi virüsle enfekte oldu. Covid-19 yüzünden hayatını kaybedenlerin sayısı ise 87 bin 617’ye yükseldi. Ülkelerin salgını durdurmak ve aşı bulmak için çalışmaları hız kesmeden devam ederken, Fransa’da endişe verici bir raporun verileri paylaşıldı.

Ülkenin 4’te 1’i risk altında
.
Fransa Bilim Konseyi tarafından paylaşılan veri sonuçlarına göre, ülkede 17 milyon kişinin ölüm riski altında olduğu ortaya çıktı. Araştırmalar sonucu hazırlanan raporda, yaş ve hastalık faktörleri göz önünde bulunduruldu. Fansa için açıklanan ölüm istatistiğine göre 67 milyonluk ülkenin 4’te 1’ risk altında. 17 milyonun risk altında olduğunu bildiren raporda, riski arttıran hastalıklar arasında hipertansiyon, diyabet ve viral hassasiyetin yanı sıra obezite ve sigara tüketiminin de ölüm riskini arttıran faktörler olduğu aktarıldı.
Fransa Bilim Konseyi, araştırma sonucunda risk altındaki vatandaşlar için, sokağa çıkma yasağı uygulanmasının çok önemli olduğunu ifade etti.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir