Gündem

Sağlık Bakanı Koca Duyurmuştu: Corona Virüsü İçin Yeni Uygulama Başladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarında corona virüsü için yeni uygulamayı duyurmuş bu uygulama ile salgının azaltılması ve hastaların izolasyonu sağlanacağını belirtmişti. Bakan Koca tarafından duyurulan uygulama Pandemi İzolasyon Takip Projesi hayata geçti.

Ülkemizde corona virüsü ile mücadelede teknolojiden de yararlanılıyor. Bu bağlamda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından geçtiğimiz günlerde duyurulan uygulama hayata geçti. Buna göre Bakan Koca basın açıklamasında karantina altında olanları takip edecekleri bir sistemin yakın zamanda uygulamaya gireceğini belirtmişti ve bu uygulama bugün başladı.

Sağlık Bakanlığı bu kapsamda hastların takibi ve gerektiğinde uyarılabilmesi için Pandemi İzolasyon Takip Projesini hayata geçirdi. Bu proje kapsamında kanuni yetki çerçevesinde gerekli izinler alındı ve Sağlık Bakanlığı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı ve tüm GSM operatörlerinin iş birliğiyle uygulama başlatıldı.

UYARI YAPILACAK

Proje kapsamında pozitif vakaların hem kendilerinin hem yakınlarının hem de bütün bir toplumun sağlığı için gerekli olan izolasyon kuralına uyup uymadıklarının takip edilmesi planlanıyor. Böylelikle karantina altındaki kişilerin ve bölgelerin hareketliliği gözlemlenebilecek, salgının yayılmasını önleyici analizler yapılabilecek.

Koronavirüs riski nedeniyle evde izolasyon altında bulunması gereken kişiler evlerini terk ederse, telefonlarına uyarı mesajı geleceği gibi proje ile otomatik çağrı teknolojisi aracılığıyla bu kişilerle anında iletişime geçilecek ve kendilerinden izolasyon altında bulunmaları gereken yere dönmeleri istenecek.

KONTROL YAPAN EKİPLER SORGULAMA YAPACAK

Bu uyarıyı dinlemeyerek ihlal edenlerin durumu ilgili emniyet birimleriyle paylaşılacak ve gerekli önlemler alınacak. Yol kontrolü yapan emniyet ekipleri ise kişinin bilgilerini sorgulayarak izolasyon ihlali yapıp yapmadığı öğrenilecek.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir