Gündem

Başbakan Merkel: Covid-19 İçin Alınan Önlemlerin Arttırılmasına Gerek Duymuyoruz

Almanya Başbakanı Merkel, yaklaşık 3 hafta önce corona virüs (Covid-19) ile mücadelede alınan önlemlerin daha fazla sıkılaştırılmasının gerekli olmadığını açıkladı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, corona virüs (Covid-19) ile mücadelenin sürdürülmesine yönelik bakanlar ve uzmanlarla Berlin’de bir toplantı gerçekleştirdi ve toplantı sonrası yapılan basın toplantısında, enfekte olanların sayısının azaldığını ve bunun bir nebze iyimserlik yarattığını aktardı.

Merkel, 3 hafta önce alınan önlemlerin şimdilik yeterli olduğunu belirterek “Kendimizi güvende hissetmemeliyiz. Daha sıkı kısıtlamalara gerek olmadığından dolayı mutlu olmalıyız.” diye durumu açıkladı.

AŞI ÜRETİLENE KADAR BU ŞEKİLDE DEVAM EDECEK

Başbakan Merkel, alınan önlemlere daha önce olduğu gibi Paskalya döneminde de uyulması gerektiğini duyurdu.

Corona virüs tedavisinde kullanılacak aşının üretilmesine kadar salgının devam edeceğini belirten Merkel, “Bu, virüs ile yaşamak anlamına geliyor.” diye konuştu.

Şansölye, tedavide kullanılacak aşı geliştirilene kadar fiziksel temastan kaçınmak, sosyal izolasyon kuralına uymak ve temizliğe devam etmek gibi önlemlerin süreceğini belirtti.

MASKE TEDARİKİ İÇİN EKİP OLUŞTURULDU

Merkel, corona virüs salgınıyla mücadele ederken en gerekli malzemelerden olan maskenin yetersizliğinden bahsederken bu konuyla alakalı Ekonomi Bakanlığı tarafından bir ekip oluşturulduğunu açıkladı.

Maske tedarikinin yüzde 90’ının Asya tarafından karşılandığını belirten Başbakan Merkel, oluşturdukları ekip ile beraber ülkeye maske tedarikinin arttırılacağını belirtti.

Merkel, maskelerin üretiminin Almanya’da gerçekleştirilmesinin kritik bir öneme sahip olduğunu ve Almanya’daki firmaların bu konuda harekete geçtiğini kaydetti. Avrupa Birliği’ndeki (AB) diğer ülkelerde de maskenin yetersiz olduğunu vurgulayan Merkel, maske üretiminin AB bünyesinde de yapılabileceğini aktardı.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir