Ekonomi

Ödemeler banka hesaplarına geçmeye başladı!

Türkiye’de corona virüsü salgını nedeniyle bankalardan da vatandaşlara destek geldi. Ekonomik mağduriyetin önlenmesi için vatandaşlara 36 aya varan ve 6 ay ertelemeli krediden yararlanabilme hakkı tanındı. 1 Nisan tarihinde başlayan ihtiyaç kredisinin sonuçları belli olmaya başladı.

Corona virüsü salgını nedeniyle devletin ekonomik tedbirlerinin yanında, bankalardan da vatandaşlara destek geldi. Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası uygun faizlerle 10 bin TL’ye kadar kredi çekmek isteyen vatandaşların, 1 Nisan tarihi itibariye başvurularını kabul etti. 3 bankaya toplamda 3,7 Milyon vatandaş tarafından yapılan temel ihtiyaç kredisinin sonuçları belli olmaya başladı. Başvurusu kabul edilen ve kredi almaya hak kazanan vatandaşlar, bankaların mobil uygulamalarına giriş yapılacak krediler aktif edilebilecek. Banka başvurusunun kabulü ise telefon mesajı ile vatandaşlara ulaştırılacak.

Ödemeleri bu hafta başlatıyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, temel ihtiyaç kredisine ilişkin yaptığı açıklamada, “5 bin lira altında geliri olan vatandaşlarımız için 10 bin liraya kadar, çok düşük maliyetli temel ihtiyaç desteği devreye alındı. 3,7 milyon vatandaşımız başvurdu. Bu kapsamda da ödemeleri bu hafta başlatıyoruz” ifadelerini kullandı.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir