EkonomiGündem

Bakan Albayrak Duyurdu: Ücretsiz İzne Çıkartılanlara 1170 Lira Maaş Desteği

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan ya da ücretsiz izne çıkarılmış çalışanlara maaş desteği sağlayacaklarını açıkladı. Maaş desteği ise 1170 lira olarak duyuruldu.

Bakan Berat Albayrak, sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı paylaşımdan Ekonomik İstikrar Kalkanı paketine dair önemli bilgiler verdi. Bakan Albayrak, yardım sağlanacak ailelerin sayısının 2 milyondan 4,4 milyon aile çıkarttıklarını vurguladı.

Bakan Albayrak, salgın başladığından beri çalışanların işlerini kaybetmemelerine yönelik uğraştıklarını belirterek, “3 ay boyunca işten çıkarmaların önüne geçilmeyi yasayla güvence altın alıyoruz. İşleri duran ya da azalan işletmelerimizde çalışan vatandaşlarımız için kısa çalışma ödeneğimiz devrede. Kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan yahut bu sürede ücretsiz izne çıkarılan vatandaşlarımıza da maaş desteği vereceğiz. Bu kapsamda aylık 1170 lira maaş desteğini de inşallah sağlayacağız. Kısa çalışma ödeneğine bugüne kadar 200 binden fazla firmamız, 2 milyondan fazla çalışan başvurdu. Bugüne kadar 700 bini onaylandı ve süreçlerimiz hızlanarak devam ediyor” dedi.

CUMA GÜNÜ İTİBARİYLE BAŞLADI

Bakan Albayrak sözlerine şu şekilde devam etti:

“Esnafımıza, KOBİ’mize ve sanayicilerimize sunduğumuz finansman desteklerimiz de hız kesmeden devam ediyor. 25 bin liralık esnaf destek finansmanına bugüne kadar 289 bin 35 esnafımız başvuruda bulundu. 163 bin 450 esnafımızın süreci tamamlandı. 4 milyar 73 milyon finansman tahsis edildi. Ayrıca 72 bin 84 esnafımız da 25 bin liralık paraf ticari kartı başvurunda bulundu. 66 bin 910 esnafımıza kartları tahsis edildi. Bu kapsamda da 1.5 milyar liranın üzerinde bir destek devreye alınmış oldu. Bireysel destek paketimize de bugüne kadar 4 milyon 200 binden fazla vatandaşımız başvurdu. Cuma günü itibari ile tahsisler başladı. Şu ana kadar 250 binden fazla vatandaşımıza 1.5 milyar liranın üzerine tahsis gerçekleşti. Gerek kamu bankaları, gerek kredi garanti fonunda çalışan arkadaşlarımız hafta sonu dâhil yoğun bir mesai harcayarak tüm bu süreçleri hızlı bir şekilde neticelendirmek için çalışmalarına son surat devam ediyor.”

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir