Kamu Haberleri

DPB Merkezi Atama İle Memur Alımı İçin Kurumların Taleplerini Topluyor

Hatırlanacağı üzere Devlet Personel Başkanlığı geçtiğimiz günlerde resmi internet sitesi üzerinden 2019 yılı KPSS merkezi atama tercih takvimi yayımlanmıştı. Bu tercih takvimi kapsamında kamu kurumlarının KPSS 2019/1 ile KPSS 2019/2 merkezi atama memur kadro talepleri alınmaya başlandı. 

KAMU KURUMLARININ MEMUR TALEPLERİ

Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin Ek 1’inci maddesi uyarınca, 2019 Yılı KPSS Merkezi Yerleştirme Takvimi kapsamında KPSS 2019/1 ile KPSS 2019/2 talep toplama süreci başladı. Bu süreç boyunca kamu kurumları Devlet Personel Başkanlığı’na talep ettikleri kadroları bildirecekler. 

Kamu kurumlarının Devlet Personel Başkanlığı’na talep bildirme süreci 24 Mart tarihine kadar devam edecek.

2019/1 KPSS MERKEZİ TERCİHLERİ NE ZAMAN?

Kamu kurumları DPB’ye kadro taleplerini bildirmelerinin ardından adayların tercih süreci başlayacak. ÖSYM Başkanlığı aracılığıyla gerçekleştirilecek olan Merkezi atama tercih süreci ise Temmuz ayında. Adayların  tercihlerini ÖSYM’ye 9 Temmuz tarihi itibariyle bildirmeye başlayacaklar ve bu süreç 18 Temmuz tarihine kadar devam edecek. ÖSYM Başkanlığı ise merkezi tercihleri KPSS puan sıralaması esasına göre belirledikten sonra adaylara açıklayacak. 

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir