Genel

Kolonya Kullanmak Orucu Bozar Mı? Diyanetten Açıklama

Corona virüsü salgını nedeniyle kolonya kullanımı çok fazla durumda. Diyanetten de 'kolonya orucu bozar mı?' sorusuna yanıt verildi.

Vatandaşlar kolonyanın orucu bozup bozmadığı hakkında araştırma yapıyorlar. Bu konu hakkındaki sorulara Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yanıt verildi.

Diyanet İşleri Başkanlığının oruç ilmihali olarak düzenlenen kitabında soruya yanıt verildi. Bu bağlamda parfüm ve kolonya kullanımı orucu bozmuyor.

SORU VE CEVAPLAR

İşte Diyanet İşleri Başkanlığının kitabına göre soru ve cevaplar:

SORU: Parfüm ve kolonya kullanmak orucu bozar mı?

CEVAP:  Parfüm ve Kolonya orucu bozmaz.

SORU: Makyaj yapmak veya yaptırmak orucu bozar mı?

CEVAP: Krem sürmek makyaj yapmak veya yaptırmak orucu bozmaz. (Doç. Dr. Halil Altuntaş, Doç. Dr. İsmail Karagöz oruç ilmihali)

Ayrıca İlahiyatçı Ahmet Şahin’in açıklamaları ise şöyle:

“Kolonya abdesti bozar mı? Bu konuda İlahiyatçı Yazar Ahmet Şahin’in yaptığı açıklamada Kolonya deodorant gibi kokulu karışımların sürülmesi abdesti bozmaz namaza da mani olmaz. Hanefi alemleri de bu görüşte olduğu ifade edildi. Şafi mezhebinde ise çoğu alimin orta görüşü mecbur kalmadıkça kolonya gibi alkol bulunan şeylerden uzak kalmayı tavsiye etmiştir. Bir yere dökülmüş veya sürülmüş ise orası yıkanarak temiz olması, sonra namaz kılınması gerektiği ifade edilmiştir.”

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler