Gündem

Aile ve Çalışma Bakanı Selçuk’tan Nafaka Açıklaması

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, BM Kadının Statüsü Komitesi oturumlarına katıldı. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezinde düzenlenen oturum sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Çalışma Bakanı Selçuk, merak edilen konulardan olan Nafaka konusuna dair açıklamalarda bulundu.

ÇALIŞMA BAKANI SELÇUK’TAN NAFAKA AÇIKLAMASI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk nafaka konusuna dair konuşmasında; Aile Bakanlığı olarak amaçlarının ailenin sağlıklı bir şekilde korunması ve çocukların güvenli bir ortamda yetişmesi olduğunu söyledi.

Boşanmaların olmamasını arzu ettiklerini ifade eden Bakan Selçuk, bu tür durumlar yaşandığında da hiçbir tarafın mağdur etmeyecek şekilde çözüm üretmek istediklerini ifade etti. 

Aile Bakanı Selçuk’un Nafaka Konuşması

!!Mevcut sistemde yaşanan bazı sıkıntıların dile getirilmesi üzerine biz Adalet Bakanlığımızla beraber bir çalıştay gerçekleştirdik ve bu konuya dair sivil toplum kuruluşlarını, akademisyenleri ve aynı zamanda kamu kurum ve kuruluşlarındaki arkadaşları çağırdık. Biz bu süreci hükümet olarak büyük bir hassasiyetle izlemeye devam ediyoruz. Tüm tarafların da görüşlerini alarak gerek akademisyenler olsun gerek STK ile iletişim halinde yürütüyoruz bu süreci. Hedefimiz yeni mağduriyetler yaratmadan bu soruna sağlıklı ve kalıcı bir çözüm bulmak. Adalet Bakanlığımızla bu anlamda çalışmalarımız sürmekte.”

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir