GündemKamu Haberleri

Erdoğan’dan AB toplantısına mesaj: Aşı tüm insanlığın ortak malı olmalı!

Bugün düzenlenen Kabine Toplantısı nedeniyle, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu öncülüğünde düzenlenen “Koronavirüs Küresel Mukabele Uluslararası Taahhüt Etkinliği”ne katılamayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgın değerlendirmesini yaptığı bir video mesaj gönderdi. Türkiye’nin salgınla mücadelesinde şimdiye kadar yaptırılan şehir hastanelerin büyük avantaj kazandırdığını vurgulayan Erdoğan, “Sağlık sistemimiz ve altyapı yatırımlarımız güçlü olmasına rağmen, İstanbul’da 3 ayrı noktada 2 bin 100 yatak kapasiteli, her türlü donanıma sahip yeni salgın hastanelerinin inşaatına başladık. Bu hastaneleri 3 hafta içerisinde bitirip hizmete alıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Güvenilir ortak olmaya devam ediyoruz

İngilizce altyazılı olarak yayınlanan video mesajda Erdoğan salgın sürecinde diğer ülkelere sağlanan yardımları hatırlatarak, “Maskeden solunum cihazına kadar bu süreçte ihtiyaç duyulan kritik sağlık malzemelerinin tedarikinde de güvenilir ortak olmaya devam ediyoruz.” açıklamasını yaptı.

Gereksiz bürokrasiye izin verilmemeli

Konuşmasında corona virüsüne karşı geliştirilecek olan aşının tüm insanlığın ortak malı olması gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Virüsün ortadan kaldırılması için en etkili aracın aşı olduğu görülüyor. Milli faaliyetlerimizin yanı sıra teşhis, tedavi ve aşı geliştirilmesi yönündeki küresel çabaları da destekliyoruz. 26 Mart’ta kabul ettiğimiz G-20 Bildirgesi’nde aşının hızlıca geliştirilmesi için kaynak sağlama taahhüdünde bulunmuştuk. Bugünkü ‘Koronavirüs Küresel Mukabele’ taahhüt etkinliğinin parçası olmayı da bu nedenle görev addettik. Çalışmalarda gereksiz tekrarlara ve bürokrasiye izin verilmemesi, hedefe ulaşmamızı kolaylaştıracaktır. Kovid-19 aşısı tüm insanlığın ortak malı olmalıdır. Bu bakımdan üretilecek aşıya küresel erişimin garanti altına alınması ve ‘kimsenin geride bırakılmaması’ prensibinin itinayla uygulanması son derece önemlidir. Aşı geliştirme çabalarına yönelik maddi katkımızı belirlerken tüm bu hususları dikkate alacağız. Değerlendirmeler akabinde tespit edeceğimiz meblağı ise 23 Mayıs’a kadar ilan edeceğiz.” Dedi.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler