Ekonomi

Aylık 1864 TL Maaş İle 15 İlde İş Garantili Meslek Kursu

Türkiye İş Kurumu üzerinden yayımlanan İş Başı Eğitim Programları için yeni kurs ilanları yayımlandı. Türkiye’nin farklı kentlerinde yer alan İŞKUR Müdürlükleri aracılığıyla yayımlanan kurs ilanlarına ilişkin detayları haberimizde paylaşıyoruz. 

Söz konusu alım ilanlarında yer alan kurslar, kurs açılacak şehirler, aylık ödeme tutarları ve diğer bilinmesi gerekenler şu şekilde,

KURS AÇILACAK OLAN ŞEHİRLER

İŞKUR üzerinden yayımladıkları ilanlar ile kurs açan İŞKUR Müdürlüklerinin bulunduğu şehirler şu şekilde, Iğdır, Kırklareli, Adana, Ankara, Burdur, Çankırı, Antalya, Edirne, Van, İstanbul, Tekirdağ, İzmir, Kırşehir, Yozgat, Çanakkale. 

Bu şehirlerin yanında ayrıca ilçeler içinde kursla açılıyor. İlçelerin listesine de haberimizin altında yer alan görsel üzerinden ulaşabilirsiniz.

HANGİ MESLEK GRUPLARI İÇİN KURS AÇILDI

İŞKUR üzerinden yayımlanan kurs ilanlarında yer alan meslekler; 

Gişe Operasyonları Uzmanı, Misafir İlişkileri Görevlisi (Guest Relations Officer), Konfeksiyon İşçisi, Aşçı, Konfeksiyon İşçisi, Kalite Kontrolcü-Tekstil, Dikiş Makinesi Operatörü-Kumaş, Ambar/Depo Görevlisi, Kat Hizmetleri Elemanı/Kat Görevlisi, Büro Memuru (Genel), Laboratuvar Teknikeri, Teknik Servis Elemanı, Servis Rehberi (Okul), Kapalı Depo Görevlisi, Parke Ve Bordür Taşı İmal İşçisi, Paketleme işçisi, Baskıcı (Plastik), Ön Muhasebeci, Ön Muhasebeci, Bilet Satış Elemanı (Gişe/banko), Servis Rehberi (Okul), Fırıncı Ustası-Unlu Mamuller, Oyun Parkı Görevlisi, Satış Danışmanı / Uzmanı Yardımcısı.

AYLIK ÖDEME ÜCRETLERİ

İŞKUR söz konusu kurslara katılan vatandaşlara günlük zaruri giderleri için harçlık veriyor. Bu konuda normal vatandaşlara, öğrencilere veya diğer durumlarda vatandaşlara farklı tutarlarda yapılan bu günlük ödemelere ilişkin ayrıntılar şu şekilde,

”Katılımcı zaruri gideri (Günlük 77,70 TL, öğrenciler için 58,27, işsizlik ödeneği alanlar için 38,85 TL) Geleceğin meslekleri olarak belirlenecek mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara 85 TL zaruri gider ödenecektir. ”

* Bu kapsamda 3, 6 veya 9 aylık sürelerle yapılan bu kurslar için aylık ödemeler 1864 TL’ye denk geliyor. Haftanın 6 günü devam eden kurslara hergün için vatandaşlara ödeme yapılıyor. 4 haftalık süre boyunca günlük 77.70 TL ile harçlık alan vatandaş 4 hafta sonunda 1864 TL destek ödemesi almış oluyor.

BAŞVURU KOŞULLARI NELER?

İŞKUR aracılığıyla gerçekleştirilen bu kurslara katılmak isteyen vatandaşların sağlamaları gereken başvuru koşulları Kamu İlanlari olarak sizlere aktarıyoruz. 

”Kuruma kayıtlı işsiz olmak, 15 yaşını tamamlamış olmak, İşverenin birinci veya ikinci dereceden kan hısmı veya eşi olmamak, Emekli olmamak, Programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak, Program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olma İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak.”

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

İŞKUR üzerinden gerçekleştirilecek olan başvurulara adaylar Türkiye İş Kurumu Müdürlükleri ile başvuruda bulunacaklar. Adaylar iş başı eğitim programlarına dair tüm detayları İŞKUR’un resmi internet sitesinin anasayfası üzerinden ulaşabilirler. Bunun için adaylar bu sayfada Kurs türü yazan yeri İş Başı Eğitim Programı işaretleyip ara butonuna bastıklarında tüm ilanları görüntüleyebilirler. 

Kurs Detayları


Sürekli Güncellenen İŞKUR programlarından sürekli haberdar olmak için bizleri takip edin.

Facebook Yardımlaşma ve Duyuru Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Twitter Sayfamız için TIKLAYINIZ

İnstagram Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir