Genel

Twitter’dan Yeni Özellik: Kullanılan Dili Tekrar Düşünmek Teşvik Edilecek

En çok kullanıcıya sahip sosyal medya hesaplarından Twitter, getireceği yeni bir özelliği denemeye hazırlanıyor. Twitter yeni özelliği ile bundan sonra kullanıcıların atılan tweet'leri cevaplamadan önce "dilini kontrol etmesini" isteyecek.

Sosyal medya hesabı Twitter’ın yaptığı paylaşımda, yeni bir özellik üzerinde çalışmaların başladığını ve bu özelliğin Twitter’daki konuşmaların “temizlenmesini” hedeflediğini belirtti.

İKİ AŞAMALI SORGULAMA YAPILACAK

Yapılan paylaşıma göre, Twitter bundan sonra kullanıcıların başka bir tweet’e olan cevaplarının “rahatsız edici” veya “kırıcı” söylemler barındırıp barındırmadığını sorgulayacak.

Kullanıcı soruya cevap verdiğinde ise tweet’inde kullandığı sözcüklerin daha önce bildirilen bir paylaşıla benzerlik gösterip göstermediği sorgulanacak.

Twitter, aktif kullanıcılarından ve genel olarak belirlenen teknoloji kullarından dolayısıyla nefret söylemi ve küfür içeren paylaşımların ortadan kaldırılması yönünde sıkıştırılıyor.

DİLLERİNİ TEKRAR DÜŞÜNMEYE TEŞVİK EDİYORUZ

Twitter’da güvenlik politikalarından sorumlu başkan Sunita Saligram’ın yaptığı bildiride, ” İnsanların bir şeyleri paylaşmadan önce davranışlarını ve dillerini tekrar düşünmelerini teşvik etmeye çalışıyoruz, çünkü genel olarak o anın heyecanına kapılıp daha sonra pişman olacakları bir şeyleri söyleyebilirler” denildi.

Twitter kuralları gereği kimsenin cinsiyetçi, ırkçı ve aşağılayıcı söylemlerde bulunması yasak.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler