En Az 50 KPSS ve KPSS’siz 35 Bin Sözleşmeli Er, Uzman Erbaş Alımı Yapılıyor

Askeri kurumlar bünyelerine bağlı personel temini daire başkanlıkları ve Devlet Personel Başkanlığı’nın İş İlanları sayfası üzerinden yayımladıkları duyurular ile askeri personel alımı yapmaya devam ediyorlar. 

Bu çerçevede iki farklı askeri kurumun personel alım başvuru süreci devam ediyor. İki ilan ile toplam 35 bin personel alımı yapacak bu kurumların yayımladıkları ilanlara dair detayları sizlerle paylaşıyoruz. 

ASKERİ KURUMLARA 35 BİN PERSONEL ALIMI YAPILIYOR

Askeri kurumlarda istihdam edilecek olan personel alımları için iki kamu kurumu ilan yayımladı. 

Bu ilanlardan birincisi Milli Savunma Bakanlığı. MSB yayımladığı ilanında Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde görevlendirmek üzere 13 bin sözleşmeli er alımı yapacağını ilan etti. 

Yayımlanan ikinci ilanda ise Jandarma Genel Komutanlığı asayiş ve komando sınıfından toplam 22 bin sözleşmeli er alımı yapacağını açıkladı. 

MSB KKK 13 BİN SÖZLEŞMELİ ER ALIM İLANI

Milli Savunma Bakanlığı’nca yayımlanan sözleşmeli er alım ilanı için belirlenen genel koşullar şunlar;

Türk vatandaşı ve erkek olmak, En az ilköğretim veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olmak, Askerî okullardan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilmemiş olmak, Türk Silahlı Kuvvetlerinde daha önce subay, astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş, sözleşmeli erbaş ve er olarak istihdam edilmemiş olmak, Askerlik hizmetini erbaş ve er olarak tamamlamış olanlardan, müracaatın yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2019 tarihi itibariyle 25 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1994 tarihi ve sonrasında doğanlar),

JANDARMA 22 BİN ASAYİŞ VE KOMANDO SINIFI UZMAN ERBAŞ ALIM İLANI

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yayımlanan sözleşmeli uzman erbaş alımı için belirlenen başvuru koşulları;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak, Nüfus kaydına göre 04 Nisan 2019 tarihi itibarıyla yirmi (20) yaşından gün almış olmak ve yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş olmak [04 Nisan 1999 (dahil) – 01 Ocak 1992 (dahil) tarihleri arasında doğanlar], En az lise ve dengi okul mezunu olmak, Seçme sınavlarını başarı ile geçmek, sevk edildikleri hastanelerden TSK, J.Gn.K.lığı ve Shl.Güv.K.lığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine uygun olarak “Komando Uzman Erbaş Olur veya Uzman Erbaş Olur ” kayıtlı sağlık raporu almış olmak, En az 164 cm ve en fazla 210 cm boyunda olmak ve Askeri öğrencilikle ilişiği kesilmemiş olmak. İlana hem KPSS puanına sahip adaylar hemde KPSS puanı olmayan adaylar başvuru yapabilecek. 

İLAN DETAYLARI

İki askeri kurum tarafından yayımlanan ilana dair tüm detaylar için aşağıda yer alan bağlantıları kullanabilirsiniz.

Jandarma Genel Komutanlığı 22 bin uzman erbaş alım ilanı için TIKLAYINIZ

Milli Savunma Bakanlığı 13 bin sözleşmeli er alım ilanı için TIKLAYINIZ

Askeri Personel Alım İlanlarından anında haberdar olmak için;

Facebook Yardımlaşma ve Duyuru Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Twitter Sayfamız için TIKLAYINIZ

İnstagram Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir