Gündem

Türkiye’de Covid-19 Vakası Tespit Edilmeyen Tek Yer! İşte Alınan Tedbirler

Başlangıç noktası Çin'in Wuhan kenti olan ancak bütün dünyayı esir alan corona virüs (Covid-19) salgınında vakalar giderek artarken, Tokat ilindeki Başçiftlik ilçesinde şu güne kadar hiç Covid-19 vakası tespit edilmedi.

Türkiye’nin hemen hemen her noktasına yayılan Ccovid-19 salgınında şaşırtıcı bir gelişme yaşandı. Alınan bilgilere göre, Tokat’ın Başçiftlik ilçesinde şu zamana kadar hiç Covid-19 vakası tespit edilmediği öğrenildi. Başçiftlik Belediye Başkanı Murat Tunçel, 8 bin 323 sakini barındıran ilçede, salgının başladığı günden beri alınan önlemlere tamamen uyulduğunu aktardı.

GENEL NÜFUS 65 YAŞ VE ÜSTÜ

Başkan Tunçel, ilçede ikamet eden sakinlerin çoğunlukla 65 yaş üstü olduğunu vurgulayarak, “Korona virüsün Dünyaya ve ülkemize yayılmasından sonra benim en büyük korkum nüfusunun 65 yaş ortalamasının üzerinde olması idi. Bu sebebiyle virüsün bulaşmasıyla çok ağır bedeller ödeyeceğimizi düşünüyorduk. Rabbime şükürler olsun ki ilçemizde bugüne kadar hiçbir vakamız olmadı. İnşallah bugünden sonra da olmaz” diye konuştu.

DIŞARIDAN GELENLERE 14 GÜN KARANTİNA

Başkan Tunçel, ilçe nüfusuna kayıtlı vatandaşların çoğunluğunu İstanbul’da ikamet ettiğinin altını çizerek, “İlçemize dışarıdan gelen olan hemşehrilerimize 14 günlük karantina uygulaması yaptık. Hükümetimizin aldığı kararları harfiyen uyguladık. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın sokağa çıkmamalarını sağlayarak tüm ihtiyaçlarını karşıladık. İlk günden itibaren 5 bin adet maske, 100 koli gıda, 2 bin adet eldiven, 10 bin litre dezenfektan kullandık. İnşallah budan sonra aynı tedbirleri alarak korona virüs ilçemize bulaşmadan ülkemizi ve dünyayı terk etmesini diliyorum” dedi.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler