Gündem

Bilim Kurulu Üyesi Keşke Diyerek Önemli Bir Uyarı Yaptı

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Füsun Eyüboğlu normalleşme adımları hakkında önemli açıklamalarda bulunarak kısıtlamaların bir kısmının gevşetilebileceği noktada olduğumuzu belirtti ancak 'keşke' diyerek önceliğin AVM olmaması gerektiğini vurguladı.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Füsun Eyüboğlu corona virüsü kapsamında normalleşme adımlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Eyüboğlu açıklamalarında kısıtlamalrın bir kısmının gevşetilebileceği noktada olduğumuzu belirtti ve “ancak keşke önceliğin AVM’ler olmasaydı” dedi.

Açıklamalarında emek verildiğini ve bunun sonucunda en azından dizginlediğimizi belirterek ancak her şey gevşerse on günde aynı noktaya geri geleceğimizin uyarısını yaptı.

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Füsun Eyüboğlu, Türkiye’nin salgın sonrası normalleşme planını RS FM’de Atilla Güner’le Akşam Postası yayınında yorumladı.

“ÖNCELİK AVM’LERİN AÇILMASI DEĞİLDİR”

AVM’lerin 11 Mayıs’ta açılmasına ilişkin Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Füsun Eyüboğlu açıklamalarında şu ifadelere yer verildi:

“Tedbirleri basamak basamak açmak gerekir. Keşke, AVM’ler daha geç açılsa. Bilim Kurulu bazı konularda tıbbi bilgiler çerçevesinde öneriler veriyor ama bunu uygulayıcısı biz değiliz, devlet yöneticileridir. Açın ya da açmayın diye bir şey söyleyemeyiz, biz sadece öneride bulunuyoruz. Şu an duruma baktığımız zaman bir şeyler gevşetilebilir ama öncelik AVM’lerin açılması değildir.

İlla ki açılacaksa her saat içeriye girecek kişilerin sayısını belirleyin, süresi dolan çıksın. Kısıtlamaların kaldırılması konuşuluyor ama ne nasıl uygulanır bilmiyorum. Restoran, oyun yerleri gibi yerlerin açılması çok yanlış şu anda. Emek verildi ve bunun sonucunda en azından dizginlediğimizi söyleyebiliriz ama her şey gevşerse on günde aynı noktaya geri geliriz.”

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler