Gündem

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Ercan Uyardı: İstanbul’da 5-6 Milyon Kişi Ölebilir

Deprem bilimcisi Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, son zamanlarda yaşanan ve ileride meydana gelebilecek depremlere dair değerlendirmelerde bulundu. Kuzey Marmara civarlarında 7 büyüklüğünde bir depremin meydana gelmesi sonucunda, sadece İstanbul'da 5-6 milyon insanın hayatını kaybedebileceğini dile getirdi.

Deprem bilimcisi Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Kuzey Marmara civarlarında yaşanabilecek 7 büyüklükte bir depremin ciddi derecede hasar bırakabileceğini ve yaşamını yitirenlerin sayısının 5-6 milyonu bulabileceğini aktardı. Ercan, “Olmaz bir şey yahu”, demeden, iç didişmeler bırakılıp, merkez yönetimle yerel yönetimler, yarın benzer bir olayın olabileceğini düşünerek çok geç olmadan hazırlıklı olmalıdır” dedi.

Prof. Dr. Ercan, son günlerde yaşanan Akdeniz ve Türkiye depremlerine ilişkin açıklamalar yaptı. Afrika’nın kuzeye doğru çarpma hızındaki artış nedeniyle Aydın, Muğla, Antalya, Burdur ve Isparta’da deprem beklenildiğini aktardı. Ercan, “1912 Mürefte-Tekirdağ depremiyle Türkiye ile dünyaya kolera salgını geldiği unutulmasın, hazırlıklı olmak zorundayız” şeklinde uyardı.

OLMAZ BİR ŞEY YAHU DEMEYİN

Ercan, 2045 yılından önce ciddi bir deprem beklemediğini söyleyerek şunları kaydetti:

“Şimdi de, corona salgını ortalığı kasıp kavuruyor Eğer Kuzey Marmara’da 7.0 dolayında bir deprem olursa, yalnızca İstanbul’da kişi yitimi 5-6 milyonu bulur. Bunun üzerine çökmüş bir Türk ekonomisi, tarımı, yaşam pahalılığı, doların yükselişi, borçların artışı, gittikçe kuruyan su kaynakları, komşularla olan çatışmalarımız, 5 milyon Suriyeli ve yoksulluğun yaratabileceği sıkıntıların sonuçlarının ne olabileceğini düşünmek bile istemiyorum.”

“Mürefte Depremi, Balkan Savaşı ile Kolera salgınının üst üste geldiği anımsanarak, ‘Olmaz bir şey yahu’, demeden, iç didişmeler bırakılıp, merkez yönetimle yerel yönetimler, yarın benzer bir olayın olabileceğini düşünerek çok geç olmadan hazırlıklı olmalıdır.”

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler