EkonomiGündem

Satılık ve Kiralık Daire İlanı Vermede Yeni Dönem! 25 Bin TL’lik Ceza Kesilecek

Alınan son karara göre, dairelerin kiralık ve satılık olarak ilan edilmesine kısıtlama getirildi. Bu doğrultuda ilanlar, internet üzerinden yalnıza resmi yetki belgesine sahip emlakçılar tarafından yayınlanabilecek. Belgesi olmadan ilan verenler ise 25 bin TL para cezasına çarptırılacak.

Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesine yönelik hazırlıklar sürerken, yeni alınan karar ile bundan sonra kiralık ve satılık dairelerin ilanları internet üzerinden yalnızca ellerinde resmi yetki belgeleri bulunduran emlakçılar yayınlayabilecek. Eğer yetki belgesine sahip olmayan bir kişi ilan verirse 25 bin TL para cezası ödeyecek.

25 BİN TL PARA CEZASI

Yeni düzenlemeyle beraber internet üzerinden satılık ve kiralık daire ilanı verme hakkı yalnızca yetki belgesi olan emlakçılara ait olacak. Bu doğrultuda, kişiler kendisinin, ailesinin veya eşinin sahip olduğu daire ve arsa gibi taşınmazlar kategorisindeki malların satışını gerçekleştiremeyecek.

İnternet ortamından ilan yayınlama hakkı resmi yetki belgesine sahip emlakçılarda olacak.

Eğer emlakçıların da resmi yetki belgesi yoksa ve yine de ilan yayınlıyorsa, 25 bin TL para cezası verilecek. Yetki belgesi almadan faaliyet gösteren emlakçıların işlerine devam etmesi engellenecek. Yetki belgesi almak isteyen emlakçıların ise belli şartları tamamlamaları beklenecek.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler