Gündem

Bilim Kurulu Üyesi Yamanel: TFF’nin Liglerin Başlama Tarihine Görüş Bildirmedik

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından dün açıklanan liglerin başlama tarihine dair açıklamalarda bulundu. Yamanel, Bilim Kurulu'nun TFF'nin aldığı karara dahil olmadığını ve çok katı önlemlerin alınmasını gerektiğini dile getirdi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, dün gerçekleştirdiği açıklamada, Covid-19 salgını nedeniyle durdurulan liglerin 12 Haziran itibaren tekrar devam edeceğini bildirdi. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, TFF tarafından alınan karara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bilim Kurulu’nun liglerin tekrar başlama tarihine ilişkin bir karara dahil olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Yamanel, “Biz liglerin başlama kararına müdahil olmadık. Ligler açılsın veya açılmasın diye bir beyanatımız da olmadı. Ama açılacaksa da her halükarda seyircisiz oynanacak veya çok uzak mesafelerde az miktarda seyirci girebilir belki. Futbolcular için de çok sıkı taramaların yapılması lazım” sözlerini dile getirdi.

FEDERASYON KENDİ İRADESİYLE KARAR VERDİ

Yamanel, sporcu sağlığının korumanın en kritik olay olduğunu belirterek, “Normalleşmek adına atılmış adımlar bunlar. Ama sporcuların sağlığını en üst düzeyde korumak gerekiyor. Bu nedenle çok sıkı tedbirler alınması gerekiyor” şeklinde ifade etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TFF tarafından duyurulan tarih hakkında “Futbol hassas bir konu. Kararı vermesi gereken Federasyon. Bilim Kurulu olarak öneri veya karar asla veremeyiz. Federasyon, özgür, kendi iradesiyle kararı verdi, bundan sonra sorumluluk federasyonundur” demişti.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler