Gündem

Antalya’da sosyal mesafe için bankların ortası kesildi!

Corona virüsü salgını nedeniyle belediyelerin çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Bu dönemde pek çok belediye vatandaşlar için ekonomik destek kampanyaları düzenledi. Bunun yanında illerde ve ilçelerde Covid-19 yayılımını engellemek için pek çok yeni çalışma yapıldı. Antalya’da corona virüsünün yayılmasını engellemek için bankların ortaları kesildi. Böylece vatandaşların yan yana oturmasını engelleyen bir sistem uygulanmış oldu.

Türkiye’de corona virüsü salgını nedeniyle pek çok alanda değişiklikler meydana geldi. Corona virüsünün olumsuz etkisinden vatandaşları korumak isteyen belediyeler pek çok destek kampanyası ile gündemde ses getirdiler. Öte yandan corona virüsünün yayılmasını engellemek için de çalışmalar yürütülüyor. Özellikle normalleşme adımlarının atılmaya başlanması ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından ‘kontrollü sosyal hayat’ dönemine başlandığının açıklanmasının ardından, corona virüsünün yayılmasının engellemesi için yapılan çalışmalar hız kazandı. Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, banklarda sosyal mesafe düzenlemesi yaptı. Bankların ortalarını keserek aynı anda iki kişinin aralarında mesafe bırakarak, yan yana oturmasına engelleyen sistem devreye sokuldu. Yeni banklarda en fazla iki kişinin aralarında 1 metre mesafe ile oturması mümkün olacak.

Her yerde bu uygulamaya geçeceğiz

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal corona virüsüne karşı mücadelede uygulamaya sokulan çalışmalar için, “Maske, siperlikleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Kamu kurumları ve caddelerde dezenfeksiyon yaptık. Belediyemize ait boş arazilerde tarım alanları olarak belirleyip, üretim yapmaya başladık. Sokağa çıkma yasağına yönelik kısıtlamaların azalmasıyla yaşlılar ve gençlerimize yönelik çalışma başlattık. Bu kapsamda özellikle yaşlı insanlar oturma ihtiyacı duyacağı için banklarımızı düzenledik. Sosyal mesafeye uygun bank üretimini atölyelerimizde yaptık. Haftaya yaşlılar ve çocuklar belirli zamanlarda sokağa çıkabileceği için bazı alanlara 1 metre yaklaşma mesafesine uygun bankları yerleştirdik. Yaşlılarımız çocuklarımızın maske kullanarak bankalara oturmasını öneriyoruz. Her yerde bu uygulamaya geçeceğiz” açıklamasını yaptı.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler